Helvete på Utøya

Jeg har våknet. Jeg klarer ikke å sove mer. Jeg sitter i stuen. Føler sorg, sinne, lykke, Gud jeg vet ikke hva. Det er for mange følelser. Det er for mange tanker. Jeg er redd. Jeg reagerer på hver minste lyd. Jeg vil nå skrive om hva som skjedde på Utøya. Hva mine øyne så, hva jeg følte, hva jeg gjorde. Ordene kommer rett fra levra, men jeg vil samtidig anonymisere mange navn i respekt for mine venner.

Vi hadde hatt krisemøte i hovedbygget etter eksplosjonene i Oslo. Etter det var det et eget møte for medlemmene fra Akershus og Oslo. Etter møtene befant mange, mange seg rundt og i hovedbygget. Vi trøstet oss med at vi var trygge på en øy. Ingen visste at helvete ville bryte ut hos oss også.

Jeg sto i hovedgangen da panikken brøt ut. Jeg hørte skudd. Jeg så ham skyte. Alle begynte å løpe. Det første tanken var: «Hvorfor skyter politiet på oss? Hva faen?!» Jeg løp inn i lillesalen. Folk løp. Skrek. Jeg var redd. Jeg klarte å komme meg inn på et av rommene bakerst i bygget. Vi var mange der inne. Vi lå på gulvet alle sammen. Vi hørte flere skudd. Ble mer redde. Jeg gråt. Jeg skjønte ingenting. Jeg så bestevennen min gjennom vinduet og lurte på om jeg skulle gå ut for hente ham inn til meg. Jeg rakk det ikke. Jeg så frykten i øynene hans.

Vi ble liggende på gulvet inne i rommet i noen minutter. Vi ble enige om ikke å slippe flere inn i tilfelle morderen kom. Vi hørte flere skudd og bestemte oss for å hoppe ut av vinduet.

Panikken brøt ut blant oss.

Alle inne i rommet hastet seg til vinduet og prøvde å hoppe ut. Jeg var den siste og tenkte: «Jeg er den siste som hopper ut av vinduet. Nå dør jeg. Jeg er sikker, men det er kanskje greit, da vet jeg at de andre er trygge.» Jeg kasket vesken min ut av vinduet. Prøvde å klarte ned, men mistet taket. Jeg landet hardt på venstre del av kroppen. En gutt hjalp meg opp. Vi løp inn i skogen. Jeg så meg rundt. «Er han her? Skyter han mot meg? Ser ham meg?»

En jente hadde brukket ankelen. En annen var hardt skadd. Jeg prøvde å hjelpe litt før jeg fortsatte ned mot vannet. Jeg søkte dekning bak en slags murvegg. Vi var mange.

Jeg ba, ba, ba. Jeg håpet på at Gud så meg. Jeg ringte mamma og sa at det ikke var sikkert vi ville møtes igjen, men at jeg skulle gjøre alt for å klare meg. Jeg sa flere ganger at jeg elsket henne. Jeg hørte frykten i stemmen hennes. Hun gråt. Det gjorde vondt. Jeg sendte tekstmelding til pappa, sa at jeg elsket ham. Jeg sendte tekstmelding til et annet menneske jeg er veldig, veldig glad i. Vi holdt litt kontakt. Jeg sendte tekstmelding til bestevennen min. Han svarte ikke.

Vi hørte flere skudd. Krøp oss sammen. Gjorde alt vi kunne for å holde varmen. Det var så mange tanker. Jeg var så redd. Pappa ringte meg. Jeg gråt, sa at jeg elsket ham. Han sa at han var på vei sammen med broren min for å ta meg imot når jeg kommer over til fastlandet eller de kom til øya. Det var så mange følelser. Så mange tanker. Jeg ba alt jeg kunne. Det gikk en del tid. De andre ringte foreldre etter hvert begynte alle å tekste i frykt for at morderen skulle høre oss. Jeg tenkte på søsteren min som er bortreist. Hvordan jeg skulle fortelle henne hvordan det gikk? Hva som skjedde med meg. Jeg oppdaterte på Twitter og Facebook at jeg foreløpig var i live og at jeg var «trygg». Jeg skrev at jeg ventet på politiet. Folk hoppet ut i vannet, begynte å svømme.

Jeg ble liggende.

Jeg bestemte meg for at hvis han kom, skulle jeg spille død. Jeg skulle ikke løpe eller svømme. Jeg kan ikke beskrive frykten, alle tankene, det jeg følte.

En mann kom. «Jeg er fra politiet.» Jeg ble liggende. Noen skrek tilbake at han måtte bevise det. Jeg husker ikke helt hva ham sa, men morderen begynte å skyte. Han ladet. Skjøt mer. Han skjøt de rundt meg.

Jeg ble liggende. Jeg tenke: «Nå er det over. Han er her. Han tar meg. Nå dør jeg.» Folk skrek. Jeg hørte at andre ble skutt. Andre hoppet ut i vannet. Jeg lå der. Mobilen i hånden. Jeg lå oppå beina til en jente. To andre lå oppå mine bein. Jeg ble liggende. Det tikket inn tekstmeldinger. Mobilen ringte flere ganger. Jeg ble liggende. Jeg spilte død. Jeg lå der i minst en time. Det var helt stille. Jeg vred forsiktig på hodet for å se om jeg kunne se noen levende. Jeg så lik. Jeg så blod. Frykt.

Jeg bestemte meg for å reise meg. Jeg hadde ligget oppå et lik. To lik lå på meg. Jeg hadde englevakt.

Jeg visste ikke om han ville komme tilbake igjen. Jeg hadde ikke mot til å se på alle som hadde ringt og tekstet meg. Jeg hastet ned mot vannet. Tok av meg genseren. Den var stor. Jeg tenkte at det ville bli vanskelig å svømme meg den. Jeg vurderte om jeg skulle ta med meg mobilen eller la den ligge igjen. Jeg puttet den i baklommen og hoppet uti.

Jeg så flere andre ute i vannet. De hadde svømt langt. Jeg så at noen hadde samlet seg rundt en flytende luftbåt eller noe sånt. Det var mange som plukket opp de som svømte utover. Jeg svømte, svømte og svømte mot den luftgreia. Jeg skrek. Gråt. Ble kald. Tenkte på når jeg ville drukne. Det ble tyngre og tyngre. Jeg ba. Jeg fortsatte. Ble sliten i armene. Bestemte meg for å snu meg på ryggen og bare bruke beina for å svømme videre. Jeg sank. Jeg begynte å svømme vanlig igjen.

En liten stund trodde jeg de som hadde samlet seg rundt luftbåten begynte å bevege seg bort. Jeg skrek. Tryglet dem om å vente på meg. Jeg må ha sett syner. Jeg svømte hvert fall noen hundre meter før jeg nådde frem. Vi snakket litt sammen. Fortalte hva vi het, hvor vi kom fra. Når båtene kjørte forbi skrek vi om hjelp, men de plukket opp de andre som bare svømte først. En mann i båt kom til oss. Han kastet ut flere redningsvester. Jeg fikk tak i en. Fikk den på meg. Jeg holdt fast i den lille luftbåten lenge helt til den samme mannen kom tilbake for å plukke oss opp.

Alle kom seg oppi. Han begynte å kjøre mot land. Etter en stund begynte den lille båten hans å ta inn litt vann. Jeg gjorde alt jeg kunne for å få mest mulig vann ut. Jeg brukte en bøtte. Jeg ble sliten. En annen jente i båten tok over.

Vi kom oss til land. Vi fikk tepper. Tårene presset seg på. Jeg gråt mer. En dame klemte meg. Det var så godt. Jeg gråt høyt. Jeg hulket. En mann lånte meg telefonen sin. Jeg ringte pappa: «Jeg lever. Jeg klarte det. Nå er jeg trygg.» Jeg la på. Gråt mer.

Vi måtte gå et lite stykke. Helt ukjente mennesker tok oss inn i bilene sine og kjørte oss til Sundvollen hotell. Jeg løp inn for å se om jeg kunne se bestevennen min. Jeg så ham ikke på noe sted. Jeg så en venninne. Jeg gråt høylytt. Vi klemte hverandre lenge. Det var godt. Jeg gikk rundt, lette etter venner. Hjertet banket. Jeg gråt mer. Jeg registrerte meg hos politiet, så gjennom alle listene. Jeg visste ikke om bestevennen min levde. Jeg så gjennom alle listene. Jeg kunne ikke finne navnet hans noe sted. Jeg var redd. Jeg fikk en dyne. Tok av meg de våte sokkene. Jeg var halvnaken. Fikk en jakke.

Jeg prøvde å summe meg litt. Kontaktet foreldrene mine igjen. Pappa og storebror var på vei for å hente meg. Jeg drakk litt kakao. Satte meg ned. Tenkte. Gråt. Så flere venner. Klemte dem. Gråt. Jeg fikk låne en data. Oppdaterte Facebook og Twitter igjen om at jeg nå var trygg. Jeg var på hotellet i flere timer før familien min kom. Jeg lette etter kjente. Snakket med en prest. Jeg fortalte alt jeg hadde sett. Det var en god samtale. En mann fra Røde Kors så på alle sårene mine. Renset dem.

Tiden gikk.

Jeg var med noen av vennene mine. Alle snakket om det samme. Hvordan vi hadde overlevd. Hva som hadde skjedd. Jeg spurte flere om de hadde sett bestevennen min. Ingen hadde sett ham. Jeg ble redd. Tenkte på at det var min feil fordi vi ikke hadde klart å holde sammen. En venninne fikk nøkkelkort til et hotellrom. Vi satte oss der, så på nyheter. Det var sinne, sorg, så mange følelser. Pappa ringte, de hadde kommet. Jeg tok heisen ned. Løp ut til dem. Klemte storebroren min og pappaen min lenge. Jeg gråt høyt. Broren min gråt også. Det var et godt øyeblikk.

Jeg så en gutt som liknet på bestevennen min. Jeg ropte navnet hans. Han snudde seg. Det var ham. Vi klemte hverandre lenge. Begge gråt, vi spurte hverandre om hvordan vi hadde klart oss. Etter en stund registrerte jeg meg ut og vi kjørte hjem. Noen andre satt på med oss. Bestevennen min ble med meg hjem. Broren hans hadde kommet til meg sammen med sin bestevenn. Det var flere som hadde samlet seg hjemme hos meg. De ville ikke dra hjem før de hadde sett at jeg hadde det bra. Vi snakket litt. Jeg drakk et glass juice. Spiste en yoghurt. Snakket litt mer med mamma og familien min. Jeg ringte bestevenninnen min. Det var en god samtale. Hun sa: «Jeg var ikke sikker på om jeg noen gang ville få denne telefonen.» Tårene presset seg på. Vi snakket litt. Etter det la jeg meg. Klokken var tre. Mamma nektet å la meg sove alene, så vi sov sammen.

Det har gått noen timer siden alt dette skjedde. Jeg er fortsatt i sjokk. Alt har ikke sunket inn. Jeg har sett lik av mine venner. Flere av vennene mine er savnet. Jeg er glad for at jeg kan svømme. Jeg er glad for at jeg lever. For at Gud passet på meg. Det er så mange følelser, så mange tanker. Jeg tenker på alle de pårørende. På alle jeg har mistet. På det helvete som er og var på øya. Sommerens vakreste eventyr er forvandlet til Norges verste mareritt.

Vist 924757 ganger. Følges av 458 personer.

Kommentarer

Hei prableen. Tusen takk for at du har tatt deg tid tid å skriv og fortelle om dette! Vi er fortsatt i sjokk alle her hjemme. Utrolig godt å høre at du har det bra, vi sender våre varme tanker til deg, dine bekjente og alle andre pårørne.

Glad i deg, Mehma

Det er rystende. Glad for at du klarte deg.

Helt utrolig rystende og slående historie, tusen takk for at du har delt dette med omverdenen.
Du er utrolig sterk som har klart å overleve dette, og ikke minst klare å sette ord på det.
Jeg håper virkelig det går bra med deg og dine kjente.

Mvh André Lauritsen, SU

Vil du legge ut en engelsk versjon av din historie ? Jeg oversetter den gjerne for deg. hilsen Willy Olsen

Tusten takk for at du deler dette med resten av omverdenen. Utrolig rystende historie. Du er en sterk person.

En sterk historie du forteller. Godt at du klarte å svømme bort fra øya

Kjære, kjære Prableen
Takk for din omsorg og styrke, ditt engasjement og lederskap. For at du på denne måten gjør det mulig for andre å ta en liten del i det helvetet som så mange vakre ungdommer har måttet lide. Vi gråter sammen med deg, for alle de som så tragisk og brutalt er blitt borte for alltid. I dag er hele Norge en stor familie, og vi er alle pårørende.
Stor klem fra Nita

Du er helt fantastisk modig. Jeg kjenner deg ikke, men du skal være stolt av deg selv for at du beholdt roen. Aldri slutt å stå for det du står for, fortsett å være modig. Takk for at du deler dette med oss.

Kjære Prableen, herrgud jeg er så trist for at du har måttet gå gjennom dette. Helt forferdelig. Jeg er utrolig glad for at du ikke er alvorlig skadet og har tenkt mye på hvordan du har det. Det er en ufattelig sterk og rystende historie du har å fortelle.

Ønsker deg dager fremover med gode venner og familie og med kjærlighet mitt oppe i alt det vonde. Vet det er lenge siden vi har møttes, men tenker allikevel på deg! Du er en sterk person.

Klemmer fra Mari

Et av de sterkeste blogginnleggene jeg noen gang har lest. Takk for at du deler din historie med oss som prøver å forstå. Håper du får bearbeidet reaksjonen og sorgen med stor støtte fra dine omgivelser.

Takk for at du delte historien din. Utrolig vondt å lese.

Tenker på deg og alle de rammede.

Takk for at du deler dette med oss. Alt som har skjedd er vanskelig å fatte og trist..

Takk.

Tack för att du orkade dela med dig av din berättelse.

Hei! Jeg kjenner ikke deg, men jeg så noen delte deler av ditt innlegg på FB og gikk inn å leste. Jeg gråter her jeg sitter. Så forferdelig det du har vært igjennom. Helt ufattelig, spesiellt for oss utenforstående. Ville bar fortelle deg dette. Du har vært tøff! Vi har fulgt med på alt som vises på Nyhetskanalen nesten hele tiden fra i går, og forstår ikke dette ennå. Vi er i sjokk…Forferdelig trist at så mange har blitt drept og skadet. Min medfølelse gis til alle berørte i denne ufattelige tragedien. Håper det går greit at jeg deler videre på FB. Alle bør få lese din historie. Alle ord er fattige, ikke noe kan trøste i en slik stund. Man kan bare dempe det litt og håpe at man over tid kan forsone seg med hva som har skjedd. Sender en klem jeg og håper det vil gå bedre med deg og dine etterhvert.

Leser gjenom tårer er så glad det gikk godt med deg, og tenker på alle som ikke klarte seg

Kära Prableen! Jag är så sorgsen och lider med er som blev tvingade att genomgå detta fruktansvärda. Din berättelse är så stark och din förmåga att uttrycka detta helvete är förvånansvärd. Vi som sitter maktlösa långt från Norge, men har vänner i och band till landet, är tacksamma att du orkar berätta. Ju mer vi får veta, desto mer kan vi sluta oss samman i sorg och stöd till varandra. Ta hand om dig. Tappa inte tron på det goda.

Takk for at du klarer å dele din historie.
Helt ufattelig det som skjedd.

Tack Prableen, för att du delade din hemska upplevelse med oss.
Mitt varma deltagande till dig och dina vänner som överlevde. Till de stackars ungdomar och andra som inte klarade sig. Till alla deras anhöriga och vänner. Till hela det Norska folket och ert vackra land!

Takk for at du delte din historie. Det var utrolig sterkt lesning – og jeg beundrer ditt mot og all den flotte ungdommen som har vært samlet på Utøya, som hvert år tidligere. Jeg er så stolt å vite at jeg er en del av AUF, når jeg ser hvor sterke og flotte alle sammen er. Vi må stå sammen. Kondolerer for tapet av dine venner og bekjente på Utøya – dette er en tung tid for oss alle sammen. Mange klemmer, Regine.

Du er flink ♥

Mitt hjerte blør, tårene triller, ord blir fattig. Ufattelig sterk historie du forteller. Ta vare på deg selv i tiden som kommer.

Vill också tacka för att du berättar. Det är obeskrivligt hemskt, men det är bara genom att ni som var där berättar sm vi andra kan börja förstå.

Varme tanker sendes til alle som er berørte av denne ufattelige tragedien..
Vil takke deg for at du delte denne sterke historien med oss alle.
Ønsker deg alt vel videre…Min varmeste kondolanse

Kjære deg! Du har vært så sterk og modig! Jeg vil bare klemme deg! Takk for at du deler historien din. Jeg tenker på deg og alle andre berørte til Helvete på Utøya! Er oppløst i tårer. Mange gode klemmer. Ta vare på deg selv!

Utrolig sterk historie du forteller her. Måtte ta til tårene da jeg leste… Helt ufattelig hva som har skjedd! Vi som ikke var der kan ikke engang forestille seg hvor jævlig det var. Det er nok mange som vil prøve å forstå og jeg er glad du deler følelsene og det du gikk gjennom. Tankene mine går til alle som har mistet sine kjære.

Jeg klarer ikke å la være å gråte. Jeg har ikke ord. Klemmer deg med hele hjerte mitt og hele sjelen min

Ord blir så små og fattige…..Glad for alle som reddet seg, men hjertet mitt blør for alle de som sørger over alle de som ble drept. Tragedie større enn vi kan klare å fatte.
Tusen takk for at du delte din historie, og de aller varmeste tanker til deg og dine!

Takk for at du deler den grufulle historien med oss. Tårene renner og jeg er glad for at du og andre overlevde, men ufattelig trist for de andre ungdommene som ikke klarte seg og deres familier.
Jeg håper du får all hjelp fra familie, venner og profesjonelle i tiden fremover slik at din fremtid kan bli god.
En stor, god mammaklem fra meg som har barn på samme alder som deg.

Tusen takk for at du har tatt deg tid til å skrive dette! Jeg så for meg det hele, bare at i virkeligheten må dette ha vært et ordentlig mareritt!! Den var virkelig rørende, og jeg vil nok aldri glemme denne historien og heller ikke hendelsen. Jeg har nesten ikke ord, men er hvertfall veldig imponert over ungdommer som klarte å overleve. Kondolerer til alle de omkomne..

Du er sterk. Takk for at du forteller din historie!

Hei Prableen. Jeg kjenner deg ikke, men gråter med deg. Er glad for at du overlevde og imponert over at du klarte å skrive dette. Mari

Tusen takk for at du deler din historie med oss. Det betyr virkelig mye for oss alle. Håper alt er bra med deg og at du for alltid er like sterk. Min tanker går til deg, pårørende, offere, og alle som har opplevd dette. Vet ikke om jeg klarer og skrive mere, fordi tårene renner ned i tastaturet, men vit at jeg og alle andre som har lest dette er der for deg hvis du trenger noe!

Jeg gråter høyt mens jeg leser den dramatiske historien din. Takk for at du deler, og gir meg en mulighet til å forstå, det som alle nyhetssendingene ikke klarer å formidle slik at jeg klarer å fatte omfanget. Varme tanker til deg og alle involverte. Stor klem

Mange varme tanker til deg og dine. Du og alle dere på Utøya har vært igjennom noe som er helt ufattelig, og berører hele landet. Takk for at du har orket å sette ord på det du har opplevd. Vi sørger over de som er gått bort og føler med deres pårørende. Norge er rystet over det som har skjedd, men samtidig også mer sammensveiset. Våre tanker er med dere!

kjære Prableen
Ord bliver så små når jeg læse alt det du og dine kammerater er gået igemmen, har læst dette med tåre i øjene. De varmeste tanker til dig fra Danmark vivi

Med tårar i ögonen läser jag detta………
Mina tankar är med er alla

Dette er helt JÆVLIG! Jeg kan virkelig ikke tro alt dette jeg sitter å leser. Og tanke på at en av min nærmeste venner fortsatt er savnet. Annen bekjent ligger på sykehuset etter å ha bli truffet med to kuler i mage (lungene) og armen. Og min aller bestevenninne befinner seg heldigvis hjemme og sover. Venter kun på at bestevenninna mi skal våkne opp, så jeg kan komme å besøke henne og komme med noen gode klemmer og kanskje en liten gave. Skal kanskje på åpent hus sak idag for de som ikke vil sitte alene. Dette er helt grusomt, og jeg kan ikke sette ord på det jeg har følt den siste timen. Det å faktisk ikke vite om venninna de lever eller ikke… Kan ikke settes ord på. Lykke til videre. Ønsker deg alt vell.

Trist så trist at læse :-(
Tænker på jer .

Å kjære deg, takk for at du delte historien din. Jeg gråter for deg og de som har måtte ta del i dette og vil bare si deg at jeg ber for dere alle om styrke i tiden fremover. “For Gud har ikke gitt oss fryktens (motløshetens) ånd, men kraftens og kjærlighetens og sindighetens Ånd.”
Ser ut som du hadde englevakt ja, Gud bevare deg og velsigne deg.
Som kristen er disse ordene fra Salme 91, blandt mange, utrolig gode å kjenne:
“Med Sine fjær skal Han dekke deg, og under Hans vinger skal du finne tilflukt. Hans sannhet skal være ditt skjold og ditt vern.
Du skal ikke frykte for nattens redsler, eller for pilen som flyr om dagen…”

Varme hilsener fra maylise

Takk.

Gråter etter å ha lest din beretning. Føler med deg og dine, og håper dere får den oppfølgingen og hjelpen dere trenger.

Mvh
Anna Kathrine Eltvik

Dette var vanskelig lesning, ekte, tåredryppende, og altfor, altfor virkelig.
takk Gud for at du er i live, det er vi alle meget glade for.
Og takk for at du har delt historien din med oss.
Det er nå vi må stå sammen, alle som en, en nasjon, ett folk, et brorskap!

ta vare på deg selv og dine kjære!

Tårene triller – utrolig sterk lesning! Takk!
Er utrolig glad for at du klarte deg, skulle bare ønske alle gjorde det… dette er så ufattelig.
Ta vare på deg selv!
klem til deg fra meg

Tårene triller – utrolig sterk lesning! Takk!
Er utrolig glad for at du klarte deg, skulle bare ønske alle gjorde det… dette er så ufattelig.
Ta vare på deg selv!
klem til deg fra meg

Känner med er drabbade..

Finner inga ord till den stora sorgen som finns just nu i oss alla. Du gjorde precis det rätta när du låg där på backen och du är otroligt stark som klarade av det!!!! Sänder mina kondoleanser till /genom dej till er alla som drabbades

Tack för att du delar med oss.
Idag är vi alla Norrmän.

det var en forferdelig tragisk dag igår, takk for att du delte historien din, du er sterk.. finnes ikke ord.. alle mine tanker går til dere som opplevde det på nært hold og de pårørene…

det var en forferdelig tragisk dag igår, takk for att du delte historien din, du er sterk.. finnes ikke ord.. alle mine tanker går til dere som opplevde det på nært hold og de pårørene…

Utrolig sterkt innlegg. Det var vanskelig å lese, enda vanskeligere å tenke at dere har gått igjennom dette. Tankene er med deg og pårørende.

Gråter med dig, och er alla.
Ni är i mina tankar och i mitt hjärta.
Ta vara på dig.

Jeg klarer ikke annet enn å gråte, så utrolig, ufattelig, sjokkerende at noe sånt kan skje. Takk for at du deler, det er så viktig… Alle tanker går til dere som var der ute.

Veldig mye blir veldig lite når slikt skjer. Sitter lamslått og leser. Takk for at du skrev.

Kære Prableen,
hvor er du modig! Tak fordi du delte din historie. Det er så ubeskriveligt forfærdeligt, det der er sket..
Der er virkelig ingen ord for det – bare tårer.. Jeg ber til at Gud vil give dig styrke til at komme videre efter denne tragedie.
Kærlige klem fra Danmark

Jeg gråter for dere alle i dag! Dette er så grusomt at jeg ikke finner ord.

Vedig levende skrevet. Tårene triller. Ingen skal måtte oppleve det du og de andre på Utøya har opplevd. Jeg er i sjokk.

Är så ledsen för er skull, allt lidande och alla saknade. Politik ska handla om liv och död, inte vara liv och död. Varma tankar från Stockholm.

kärlek från stockholm

Jag känner dig inte Prableen, men vill tacka varmt för att jag fick ta del av din historia. Tårarna rinner för alla de drabbade. Jag är glad att du klarade dig undan vansinnesdådet. Kärlek till dig från Göteborg.

Ord blir fattig. . Lykke til i tiden fremover

Herregud.. Jeg gråt noe så sykt nå. Jeg er så glad for at du er i live.
Men jeg kommer ikke over hvor utrolig heldig med englevakt du hadde!!
Heller kommer jeg ikke over at du hadde tre lik på deg… Det er bare helt sykt….

Herregud.. Jeg gråt noe så sykt nå. Jeg er så glad for at du er i live.
Men jeg kommer ikke over hvor utrolig heldig med englevakt du hadde!!
Heller kommer jeg ikke over at du hadde tre lik på deg… Det er bare helt sykt….Varme klemmer fra Masfjorden, vi tenker på dere alle!

Utrolig sterk historie du forteller. Tårene triller…

Jeg kjenner deg ikke.. Det er bra at du overlevde, og kom deg i sikkerhet. Det må ha vært forferdelig, det du gikk igjennom, men nå er du heldigvis i sikkerhet. Fint av deg å dele historien, da :)

Kjenner deg ikke, ord blir fattige, medias dekning og spesielt denne bloggen brenner sår i sjelen på hele det norske folk. Håper og ønsker av hele mitt hjerte at du kommer deg videre i livet. Sorgen er brutal, mine tanker går til alle berørte.

Hemskt! Sverige gråter med er, sånt här får inte hända. Det är ofattbart, man tror att det är på låtsas. Man hoppas att någon ska hoppa fram från bakom en dörr någonstans och skrika “Jag bara skoja!”… Det här får inte vara sant! Sverige lider med er, Norge!

Det var så trist at læse Prableen. Varme tænker på jer från Ísland

Många varma kramar till dig! Så fruktansvärt och ofattbart det som har hänt. Fortsätt att skriva och bearbeta. Det är starkt och modigt av dig. Kärlek!

Vanvittig sterk beretning! Varme tanker til deg og dine venner og familie!
Vi er alle rammet.

Har ingen ord men mine tanker går til alle som er involveret, dette er sorgens dag

Kjære deg, jeg gråter med deg.

Yevarekh Otkha Ha-Shem. God bless you.

Ofattbart. Helt ofattbart.
Med värme och sympati till dig och alla andra drabbade.

Tack för att du delar detta med oss! Det betyder mycket i att försöka förstå vad det som är som har hänt, om man nu någonsin kommer kunna förstå. Tack från Malmö.

Hej Prableen, jag vill tacka dig för att du samlar mod till att skriva, för att du delar med dig av denna fruktansvärda händelse, och för att du skriver så personligt, även om jag förstår att det måste vara oerhört smärtsamt och svårt.

det är genom er som överlevde som vi kan börja förstå, som vi kan få en liten inblick i det horribla som hände igår i ett fredligt litet land i nord. Jag är så otroligt glad för din och dinas skull.

Vi är många från Sverige som tänker på dig och alla drabbade av detta.

massor av kärlek och varma tankar från Sverige.

Vänligen,
Fredrik Näs

Utrolig godt å høre at det har gått bra med deg! Det er en sterk historie, og en ufattelig tragedie. Våre tanker går til alle berørte. Mine tanker går også til berørte kollegaer i regjeringskvartalet. Takk for at du delte din historie med oss!

Herregud, jeg fikk skikkelig tårer i øynene! Jeg eier ingen ord akkurat nå! Mine tanker går til alle berørte. Utrolig glad for at det gikk bra med deg!

Jeg får tårer i øynene av å tenke på hva dere har vært gjennom. Jeg er i sjokk.

Her renner det bare. Lange årer i ansiktet. All ære og beundring til deg for at du klarte skildre dine opplevelser, dine følelser og din frykt.
Bare full av beundring for ditt mot, dine instinkt for overlevelse.
Klem fra meg.

Vi er i sjokktilstand alle sammen tror jeg. Tusen takk for at du vil dele din historie med oss. Det gjør at vi skjønner at det er sant. Det var akkurat som å se på en film. Helt ufattelig forferdelig tragisk. Finner ikke andre ord. Jeg synes du er tøff, og med din historie, hjelper du sikkert mange, mange!
Tenker på dere alle sammen, og har i dag tent to lykter i butikken min, til minne om de som gikk bort, og til dere som overlevde. Lykke til videre. Varm klem fra meg

Tårene triller mens jeg leser dette. Skjønner nesten ikke at det har skjedd. Glad du har orket og skive dette så vi kan prøve å forstå. Må ha vært helvette!

Broderskap och värme från Sverige

Skickar kramar från Västerås i Sverige. Jag är glad att du lever!

Det var tungt og vanskelig å lese seg gjennom teksten din. En forferdelig situasjon og et vanvittig tap. Jeg har gode minner fra egen tid på Utøya og syns det er helt uvirkelig at noe sånt kan skje. Jeg føler med dere i sorgen over alle de som er blitt drept. Takk for at du delte denne teksten med oss andre.

Jeg sitter her i Melbourne og gråter…. Tøft av deg å dele det her. Takk. Sender varme tanker dil deg, dine og alle andr pårørende….

Tusen takk for at du delte din forferdelige og sterke historie med oss. Jeg levde meg inn i hva du og de andre på øya opplevde igår. Jeg kan ikke fatte det. Dette er horribelt! Jeg kan ikke forestille meg hvor fælt dette har vært. Jeg sender alt jeg har av varme tanker til deg, pårørende og alle som er direkte knyttet til denne groteske handlingen. Ta vare på deg selv og de som trenger det rundt deg

Det er bra at du deler denne forferdelige historien med oss. Jeg klarer ikke å forstå hva du har gått gjennom. Ord blir for fattige til å beskrive hva jeg følte når jeg leste bloggen din!
Jeg vil ønske deg alt godt for framtiden og håper du fortsetter arbeidet for demokrati og toleranse i framtiden også!

Takk for at du deler dine sterke opplevelser. Hjerte blør og tårenen renner, ord blir for fattige. Ønsker deg og dine alt godt videre. Varme tanker og klemmer.

Jeg gråter.. Er tom for ord.

Jeg kan ikke forestille meg hvor forferdelig dette har vært for dere. Du var modig.
Jeg sender dere de varmeste tanker. Det kommer ikke til å gå en dag uten at vi tenker på dere og det dere har opplevd.

Christina

Tenker på dere alle sammen! hjertet mitt har bristet for alt det vonde som har skjedd! tankene mine er med dere! Dere er elsket og støttet!

Må bare si som fler her, at dette er sterk lesning. Må nesten bare gjenta meg selv – lesning for oss – virkelighet for deg og for mange som var sammen med deg.

Det er helt surrealistisk for meg å tenke på at dette har skjedd noen få mil unna der jeg selv bor, man tenker jo litt sånn…..

At du klarte å tenke som du gjorde – å spille død – er vel det beste du kunne ha gjort for deg selv, og jeg må si det står stor, stor, respekt for at du deler dette med oss andre. Det er jo en ting – men håper også at dette kan ha litt positivt utbytte for deg selv også – med tanke på å gå igjennom marerittet nok en gang….

Jeg håper av hele mitt hjerte at du en gang, kan klare å sove i fred – uten å være redd for lyder av mange slag – og flott at du har familie og venner rundt deg, mange – varme klemmer og tanker til både deg og alle de som var sammen med deg på dette helvete – også til pårørende, R.I.P til alle som har måtte bøte med sine liv – for en som har sine “forestillinger”……. jeg har ikke lyst til å si hva jeg tenker om han – syke, syke mannen!!!

Tårene triller, ord blir fattige… Ta vare på deg selv og dine…

Tak for at du delte din stærke og rædselsvækkende historie med os alle. Hvad der er sket er ufatteligt. Mine tanker er hos dig og hos alle berørte.

Huff! Utrolig sterkt å lese, kjenner tårene bare triller og klarer ikke å lese klart!
Takk for at du deler historien din med oss.
Venninden min var der ute, hun ble sendt inn på Ullevål med skuddskader og en annen er savnet!
Ønsker deg alt godt videre og at du engang klarer å sove ordentlig !

Du berör med dina ord! Jag har inga ord för det ni tvingades uppleva! Mina tankar finns hos er alla som på ett eller annat sätt drabbades av detta helvete!
En text som passar bra idag! “Måtte styrke og visdom bli en del av vår healing. Måtte samarbeidet stå hoysetet. Måtte de sårede favnes i omsorg. Måtte godhet stige opp fra asken.”-
Janell Moon
Marja Karlsson Arvika

Det var veldig modig gjort av deg!
utrolig at du klarer å dele dette med oss så kort tid etter det skjedde, flott skrevet , veldig sterk historie .. !

Jeg kjenner deg ikke, Prableen, men jeg beundrer motet ditt. Jeg takker deg for at jeg har fått lese din historie. Jeg kommer aldri til å kunne forstå hva du har vært gjennom, men jeg håper det går bra med deg fremover. Jeg gråt når jeg leste dette, det er uvirkelig at noe sånt kan skje med uskyldige mennesker…

Jeg kjenner deg ikke, men takker for din historie! Varme tanker og bønner går til deg og alle de andre som ble rammet! Jeg gråter med dere. Håper dere alle klarer å bevare godheten og kjærligheten i dere gjennom det hele! klemmer fra Telemark

Det var svårt att läsa all text utan att få floder med tårar som försvårar synen. Men jag har läst och berörts. Jag har tända ljus och tänker på alla som har drabbats och fått vara med om en drastisk livsförändring. Jag hade velat krama om varenda norrman idag men får istället göra det mentalt. Jag tänker på er! Tycker om er! Be strong, hälsningar från Göteborg

Tårene rant i strie strømmer når jeg leste dette.. Takk for at du deler din sterke historie med oss andre. Helt forferdelig det du må ha gått gjennom,jeg kan ikke forestille meg det. Men jeg takker min Gud for at du klarte deg og at bestevennen din også gjorde det. De varmeste tanker til deg og dine og alle andre pårørende!

Prableen!!! Takk gud du er i godt behold. :)

Pappa ringte meg fra India igår å fortalte meg at du var på den campen. Jeg var så redd for deg. Jeg så på nyhetene hele tiden,¨ba, gråt og ba mer..
Da jeg fikk høre du var med dine foreldre igjen var jeg så lettet. Jeg klarer ikke sette ord på hvor letta jeg var..

Jeg er kjempe glad for å høre du er trygt hjemme igjen..
Det er sant det du skriver.. du hadde en engel med deg… en guds engel..
Du er kjempe sterk vennen..

Jeg håper du får hjelp til å klare å bearbeide alt som har skjedd slik at du skal klare å få sove godt igjen og får at du skal slippe å skvette for hver lyd du hører.

R.I.P til alle de som ikke overlevde dette helvette..

Mine tanker går til deg, dine foreldre og alle de andre som er blitt berørt av denne forferdelige hendelsen…

Ta vare på deg selv vennen..

Det er så tragisk og uforståeligt. Tak for at dele din historie – vi tænker meget på jer her i Danmark. De varmeste tanker herfra.

Jeg føler med dg, din familie og dine kære – jeg blev dybt ramt af din historie. Vi lider med jer i Danmark!!! Broderlige kram!!!

Takk, Prableen. Takk. Lykke til videre i livet.

ønsker deg, din familie og alle som var involvert all lykke å hell i fremmtiden!

Tack för att du delar med dig av din berättelse, väldigt starkt, hemsk erfarenhet som man ju önskar att ingen ska behöva vara med om. Varmaste tankar till dig och alla berörda, jag hoppas ni kan gå vidare och fortsätta arbetet med att utveckla och förbättra Norges och vår världs situation.

Hälsningar från Uppsala, Sverige.

Det är ofattbart det du beskriver! Sånt här får bara inte hända! Jag lider nåt oerhört med er. Jag tror det är bra att du delar med dig fastän det måste vara svårt. Bara att läsa detta var gripande. Jag ber för er och för hela Norge.

Takk for at du delte din sterke historie om marerittet blant deg og dine venner på Utøya!! Jeg har rett og slett ikke ord, de blir for fattige i denne sammenhengen. Mine tanker går til deg, dine venner og alle som har mistet sine kjære og nære i denne ville massakren. Og til de som også har opplevd dette på nært hold. Det er rett og slett et forferdelig mareritt!! Mine varmeste tanker til dere alle:)

dette er det sterkeste jeg noen gang har lest! tårene presser seg på her i en stue i Stavanger! hold deg sterk! -Andreas

heilt utruli trist, men takker for at du forteller din historie med oss. jeg sender mine tanker til deg og andre som har overlevd og pårørende som har mistet noen. Dette er noe av det værste noen kan oppleve i Noreg. Mange tenker på dere, kondolerer til alle som har mistet noen. Håper alle som overlevde har det bra.

Tusen takk for at du er så sterk og for at du klarer å dele dette! Det hjelper virkelig å få vite hvordan det var der ute, noe så forferdelig kan bare ikke skje… Det er helt fælt. Gud er med deg, håper på alt det beste i tiden fremover!

STOR KRAM

Mina tankar går till dig din familj och alla andra som var på Utoya. / Fredrik från Sverige

Det som hänt är verkligen ofattbart och jag vill till och börja med säga att jag är hemskt ledsen för det som du, dina vänner och alla andra på ön har gått igenom.

Det var väldigt starkt av dig att dela med dig av det som hänt och jag tror att alla måste hålla tillbaka tårarna när man läser det du skrivit, jag var i alla fall tvungen att göra det flera gånger.

Till er andra, låt detta bli en påminnelse om att alltid ta till vara på det vi har.

Återigen, jag beklagar.

for en beskrivelse. jeg gråter med deg.

Det er ufattelig grusomt det du forteller. Det er ufattelig at noen kan gjøre noe sånt. Jeg var selv på politisk sommerleir i min ungdomstid. At noen kan angripe en ungdomsleir på denne måten er skjærende hjertevondt. Jeg gråter med dere. Det gjør så vondt at det er vanskelig å tenke normale tanker, gjøre normale ting.
Vi må aldri stoppe å kjempe mot slik ondskap.

Det är så ofattbart det som har hänt. Jag tänker på er alla och önskar innerligt att någonting liknande aldrig någonsin händer igen. Ta hand om dig, om er! Varma kramar från Sverige.

Det er helt forferdeligt det som skjedde og er glad for at de fleste av dere er i live :)
Broren min gjemte seg også i skogen og han gråt da han kom hjem,
fin følelse og se ham uskadet men ikke fint og se ham livredd og lei seg :(

Takk for at du deler din historie, Prableen. Jeg har ingen ord, for alle blir så tomme og ubetydelig i forhold til det du og andre har opplevd.
Lykke til videre i livet!

Veldig rørende beskrivelse av erfaringen din, er lei for at du og alle de andre måtte gjennom dette. Vi støtter dere videre.

Det er et stort sorg i dag og man blir veldig trist at disse ungdommene ble drept av de rasisme, jeg kan ikke forklare hvor sjokkert jeg er og hele familie.
Jeg føler meg at jeg mistet min 17 åring son.
Reel fare er rasisme og ekstremeste uanset hvilken hud farge eller religion.
Alle arabere og muslimer i Norge støtter pårørende og håper dette vil fjerne ekstremer fra det norske fredlige samfunnet

Tack! Känner din berättelse rakt i hjärtat.
Kärlek
Poonam

Otrolig berättelse och tårarna vill bara bubbla fram flera gånger. Starkt att orka skriva om det fruktansvärda. Ni är inte ensamma, vi svenskar står bakom er i denna svåra stund.

Det goer mig saa frygteligt ondt at hoere om alle de der er doede i gaarsdagens haendelser, men hvor er jeg glad for du er i live og hjemme i familiens trygge favn.

Tak for at du deler din historie. Det er svært at fatte når man er langt væk, men din historie hjalp mig til at forstå hvilket mareridt i er en del af. Masser af tanker fra Danmark, jeg håber du og alle andre involverede vil komme jer over så meningsløs en handling!

Herregud.
Dette var utrolig sterkt. Jeg takker Gud for at du er i live! Bestevennen din også. Det er ingen ord for den tragedien som har rammet dere. Jeg kondolerer og håper at han(og eventuelle medarbeidere) som står bak får den straffen han fortjener.

Ufatteligt! Thank you for sharing your amazing story, Prableen. The world is feeling with you all! Sending all me best thoughts and wishes from Iceland.

Stark berättelse, idag står vi alla tillsammans och tänker på er alla som var på ön igår. Tack för att du delar detta.

Vilket helvete ni fick genomleva. Är tom på ord. Styrka åt dig och de andra som överlevde. Ber för er.

Helt utrolig at dette kunne skje. Kjente tårene presse på flere ganger imens jeg leste innlegget ditt. Det var både sterkt og rørende å høre din versjon av den grusomme historien. Håper det går bra med deg nå! Sender deg mange varme tanker!

I just read this article of yours, it´s amazing, I´m sure there lots of angels guiding you, you are a miracle. I ælight a candle for you and all your friends who lost their lives in this terror. I wish you all the best and thank you for sharing your thoughts.
Björk in Hafnarfjörður, Iceland

mine tanker og mine dypeste medfølesle går til dere alle i denne tragiske hendelsen som rammet norge /oslo…. dette va en sterk historie å lese..
mangen varme tanker fra meg.

mine tanker og mine dypeste medfølesle går til dere alle i denne tragiske hendelsen som rammet norge /oslo…. dette va en sterk historie å lese..
mangen varme tanker fra meg.

Grät när jag läste om dina fruktansvärda upplevelser. Du är så stark och modig! Ta emot all hjälp du kan få och fortsätt att prata om det som hänt. Stor kram till dig, de andra på ön, era familjer samt alla andra i Norge.

Det finst ikkje ord. Eg grine med deg. For en fryktelig opplevelse, og eg skjønna ikkje korleis det er mulig. Eg er glad for at det går bra med deg, og bestevennen din. Og eg er virkelig lei for at du måtte oppleve det, og at du måtte sjå vennane dine døde. Varme tanka til deg, og alle pårørande!

Jag har alltid tyckt att jag är en ganska tuff människa,men ett sådant här stort o menigslöst våld får mig att brista ut i gråt,lider med norge o alla enskilda indevider som drabbats av detta,pappor,mammor,farmödrar,mormödrar,farfar,morfar,fy fan hittar inte ord,hjärtat skriker men jag hör inte eftersom sorgen är för stor….hemskt..så hemskt

Jeg sender dig, de andre på øen og alle ramte familier min dybeste, dybeste medfølelse. Hvor er det dog meningsløst!

Jeg sender mine tanker til dig, dine venner og bekendte, familie og alle andre i Norge som har lidt under denne tragedie. Jeg er glad for at du har det godt og at du deler dine tanker og oplevelser. Vi tænker meget på jer her i København.

Det er uvirkelig hva du har vært gjennom. Takk for at du delte historien med oss, det var tøft gjort av deg. Ufattelig å tenke at dette skjedde i Norge:-(

Klem.

Hei Prableen. Det er utrolig sterkt av deg å dele din historie! Den får meg å skjønne på en ennå sterkere måte hva du og de mange andre har opplevd på Utøya. Jeg håper at du og de får god hjelp og støtte til å bearbeide denne forferdelige opplevelsen. Ønsker deg et godt liv når du har fått lagt denne opplevelsen bak deg!

Jeg er helt overvældet af din historie og sidder med tåre i øjnene. Jeg føler med Norge, dine venner og demokratiet.
Alle tankerne herfra Danmark, københavn

Christian Bo Michelsen

Tusen tack för att du delar med dig. Jag grät när jag läste. Otroligt starkt av dig att berätta och jag hoppas att du och alla dina landsmän vet att en hel värld står bakom er, sörjer de som mist sina liv och gläds med de som klarat sig.

Gode tanker til deg, de som overlevde, de som er skadet og alle pårørende! Dette er virkelig uvirkelig virkelighet!

Sender alle varme tanker og følelser jeg klarer å finne til dere som er involvert, skadd eller drept rundt bombingen i oslo, og skytingen på Utøya. Helt forferdelig at et menneske kan gjøre så mangen vondt! Du har virkelig hatt englevakt!

Det var virkelig sterkt av deg og skrive dette, og jeg kjenner tårene strømmer på!
Tusen takk for at du deler dette med oss!

Herregud, sitter her med tårer i øynene. Alt er helt uvirkelig. Og jeg har bare sett på nettet og på nyhetene hva som har skjedd. Kan ikke forestille med hvordan det må ha vært å faktisk være til stede. Så bra at du og bestevenn din overlevde, men kondolerer til alle som mistet livet:( Føler med deg og alle andre pårørende!

Tack för att du delar med dig av din mareritt!jag hoppas att du får hjälp att bearbeta det hemska! Många varma kramar ifrån mig og min familj! Ni alla finns med i våra hjärtan og böner!

Huff, var utrolig fint skrevet! Men jeg syns så utrolig synd på dere som har vert der, har en kompis som var der selv og han har fortalt att dette var en helt for jævelig opplevelse..
Sender varme tanker til deg og alle pårørende!

Tusen takk for dette utrolig sterke innlegget. Jeg satt og gråt her, og jeg vet enda ikke om noen jeg kjenner er døde eller savnet. Dette er ikke annet enn en stor tragedie, og jeg har ikke ord. Hadde aldri trodd at noe sånt ville skje noe sted. Uvirkelig. Takk for din historie. Du er sterk.

Sitter med tårer. Tusen takk for at du delte din opplevelse. Det er helt utrolig hvordan noe slik kan skje… Du, alle dine venner rundt har min dypeste medfølese, og kondulanser.

Är med er i tankar och hjärta

Tack. Din berättelse berör i djupet av mig. Jag tänker på alla er som berörts och skickar dig och dina mina varmaste hälsningar.

Jeg sender dig, de andre på øen og alle ramte familier min dybeste, dybeste medfølelse.

Finner inga ord, vet inte riktigt vad jag skall säga mer än att jag tänker på dig och alla som var med (alla drabbade)…
Håller om och kramar om dig i tankarna

Det må være virkelig hårdt det du har gennemgået og du (Og alle jer andre som har gennemgået denne forfærdelige historie) skal vide at vi her i Danmark sender nogle varme tanker til jer og håber at i får det bedre.
Det virkelig tragisk det i er gået igennem og det må havde været svært at spille død for gerningsmanden.

De varmeste hilsner fra Danmark

Tack för en otroligt stark berättelse. Tårarna rinner när jag läser. När man ser på tv tycker man att det som har hänt är hemskt men det går ändå inte att förstå på djupet. Men genom att läsa din berättelse har allt blivit ännu mer verkligt. Många varma tankar till dig och alla drabbade. Hoppas att ni får den hjälp ni behöver för att kunna gå vidare.

Tack för berättelsen – och en varm kram till dig och de dina.
Lena

kjempe sterk historie

Gick knappt å läsa, fick en sån klump i halsen, och allt de här hände så nära. Har djupaste medkänsla för alla er på ön och anhöriga/vänner. Kan inte förstå den skräcken ni var med om. Sköt om dig!

Jag tänker på er alla. Det är otroligt hemskt det som har hänt och jag önskar er alla styrka och kärlek för att kunna ta er igenom det här

Dette var en utrolig sterk historie, Prableen. Det er helt uvirkelig og rett og slett jævlig det du og de andre har måttet gjennomgå og oppleve på Utøya. Dette er så trist, så trist, Prableen. Heldigvis er du i sikkerhet! Tenker på deg og alle de andre som var på Utøya og deres pårørende, jeg og hele Norge er helt sjokkert og fullstendig knust. Stor klem fra naturfagslæreren din, Marianne.

Jag läser och gråter….

Utrolig sterkt å lese, tårene trillet. Klarer enda ikke slutte og gråte. Umulig å sette seg inn i det dere har opplevd. For uvirkelig det som har skjedd..

helt grusomt at dette kunne skje! Du er veldig sterk som klarer å fortelle om denne grusome opplevelsen!

Vi skal alle dø, men ingen skal trenge å møte helvete i levende live. Tårene triller. Det eneste jeg kan tilby er mine sterkeste medfølelse.

Läser Din historia med tårade ögon. Väldigt gripande. Vi är lika chockade i Sverige över det som hände. ALLA som jag känner står bakom er alla. Lycka till i fortsättningen.

Tåre våt historie, Jeg kondolerer, sender mine tanker til de pårørende og alle redde.

Det är fruktansvärt det som hänt. Jag kan inte annat än gråta. Tänker på dig och alla andra som varit med om detta, och på dem som dött och deras anhöriga. Tack Prableen för att du skrev om det här! Önskar dig varma kramar från dina vänner och anhöriga.

Jeg har ikke møtt deg før, men jeg må bare si at jeg er så lei meg på dine vegne og på alle de andre ungdommene på øyen. Hva dere urettferdig har og må gå igjennom er uvirkelig, urettferdig og sjokkerende. Jeg respekterer deg voldsomt for at du har skrevet din historie om gårsdagen. Mine varmeste tanker vil gå til alle ungdommene på utøya, og til deres pårørende.

Tack för en gripande upplevelse. Den berör verkligen. Det var verkligen starkt gjort att ligga kvar på marken helt stilla när mördaren går förbi, men du gjorde rätt. Många varma tankar till dig och alla drabbade.

Thanks for sharing.
All the best to you.
Jens

Tusen takk for at du deler din historie! Jeg klarer ikke å forstå hvordan dere som opplevde dette har det, men dere har alle min dypeste medfølelse. Tårene triller mens jeg leser historien din, det er helt uvirkelig at noe sånt kan skje, at et menneske vil andre så vondt, er helt umulig å forstå! Alle mine tanker går til dere som opplevde dette marerittet, og til alle pårørende.

Huff, dette var en sterk historie å lese! Tårene presset seg på flere ganger, så utrolig trist alt sammen! Mine tanker går til deg å alle som er rammet! !

Jeg vet ikke hvem du er, men jeg syns det er helt utrolig sterkt av deg å skrive om opplevelsene dine om det som har skjedd. det hjelper oss å få et innblikk i hva som har skjedd. jeg vil ikke si at det hjelper oss å forstå, for det kan vi aldri gjøre, vi som ikke var der. historien din var sterk å lese. helt ufattelig. du viste et stort mot og jeg er kjempeglad for at du og din bestevenn klarte dere. jeg tenker på dere. deg, din bestevenn og dine nærmeste. jeg kondolerer med tanke på alle dere har mistet. ta vare på hverandre nå. Varme hilsner fra Vibeke.

Helt forferdelig alt sammen som hendte! Jeg er ikke den første som sier dette. Utrolig sterkt å lese dette, har lest i mange aviser i hele dag, og har holdt på å gråte opptil flere ganger. To fra hjembygda mi er drept, og jeg hadde en veldig god venn som var på leiren, som heldigvis kom i sikkerhet. Helt utrolig at noen kan bli så syk i hodet som Behring Breivik. Føler med alle som har blitt rammet av tragedien!

Jag läser och gråter över det obegripliga som du berättar. Jag sänder dig och dina kära styrka och kärlek att ta er vidare genom detta. /Anna

En utrolig sterk historie du forteller. Vi kan ikke i vår villeste fantasi forestille oss hva dere som var tilstede har gjennomgått. Men må si du har vært utrolig god som har klart å holde hodet kaldt!

Har linket til deg i bloggen min, håper det er greit.

www.nesebakken.blogspot.com

Kjære snille deg…så fint at du overlevde. Jeg finner ikke ord, og jeg gråter med deg. Bra at mange av dine venner overlevde. Så fint at du har klart å dele dette med så mange andre på et såpass tidlig stadium. Jeg forstår at du er i sjokk. Men dette vil hjelpe deg etterhvert som du vil måtte se tilbake…minnene forsvinner aldri. Selv om det er vanskelig nå, vil de vonde minnene med tiden bli litt enklere å takle..og du vil bli flinkere og flinkere til å huske de gode stundene med de du har hatt kjær, som ikke er med oss lenger. Det ser nok vanskelig ut nå..men det må du bare trøste deg med, at de gode minnene vil komme tilbake. Om enn med et lite snev av sorg du bare må lære deg å gå igjennom når det kommer. Det du deler i dag vil bli en trøst og hjelp for deg å se tilbake på senere. Men akkurat nå bør du bare begynne å ta vare på deg selv…la de rundt deg hjelpe deg…ikke glem det i dårlige dager. En sorg har mange faser…jeg er lærer og mor til to levende og to døde barn, og har måttet lære meg å leve med det. Det virker som at du har de du trenger rundt deg. Og nå MÅ du bare ta vare på deg selv vennen. Jeg finner bare ikke ord…at et ungt menneske som deg skal måtte oppleve dette. Lykke til, og ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker det. men tenk først på deg selv…jeg håper dette kan være en støtte for deg. Klem fra Inger Lill

Är med dig och alla andra i mina tankar, vi tar oss igenom det här :)

Når jeg begynte å lese denne sterke historien du forteller, kjente jeg klumpen i halsen.. tårene begynte å trille ned på kinnet mitt! Du er utrolig sterk som klarer og dele dette med verden. Kan aldri ha forestilt meg så forferdelig det må ha vært å oppleve det der! Å holde hodet kaldt, var noe av det beste du kunne gjøre.. bra du kom deg unna, med alle de andre.
Sender alle mine varme tanker til deg, for de du har mista alle de savnede og alt som har skjedd, nok en gang: utrolig sterkt skrevet!

Dette her er det beste som noen gang har blitt skrevet! Jeg graater , selvom jeg ikke har verdt der eller mistet noen jeg kjenner!
Det er over for deg naa, haaper virkelig alt er bedre med deg naa!

Takk Prableen, for at du får oss til å forstå grusomhetene og redselen dere opplevde på Utøya. Det er viktig at vi vet hva som skjedde. Bare da kan vi støtte dere som har opplevde dette. Bare da kan vi forstå fortvilelsen til dem som har mistet noen i marerittet. Vår felles kunnskap om tragedien er også vår beste forutsetning for sammen å kjempe mot avmakt og lammende frykt i tiden som kommer. Du har imponert meg før også, Prableen, som på Aps landsmøte i vår. Drude Beer, kommentator i Nationen

Jeg gråter. Du er veldig sterk. Jeg kjenner ingen som var på øya i går kveld, men det var folk der som er venners venner. Jeg ber for alle sammen, ber for deg, for de falne, for de skadde og de pårørende! Det var en veldig sterk historie, takk for at du delte den med oss!

Mina tankar finns med dig och alla som var på ön och deras familjer. Mina tårar är kanske inte värda någonting men många tusen människor gråter för er.
Ni är stark.

Powerful and moving. It almost seems wrong to say, but thank you for sharing your story. I’m so sorry you had to endure this traumatic event, but very glad that you survived it. I hope you manage to put it behind you in time. Best wishes to you.

Takk for at du delte din hjerteskjærende opplevelse. Utrolig sterk lesning. Jeg føler med deg og alle rammede på Utøya. Vi står sammen med dere i sorgen.

Takk for at du forteller, Prableen. Den som ikke var der kan aldri forstå fullstendig hva dere måtte gjennom. Jeg har opplevd krig og tror at det du/dere trenger mest av nå er en hånd å holde i, en skulder å gråte på, mange forløsende klem og noen dere kan snakke, snakke og snakke til – eller sammen med. Gjerne andre venner fra Utøya. Ta imot all hjelp dere kan få for å unngå livslange psykiske problemer, depresjoner etc. Stor og varm klem til alle dere som overlevde. Medfølelse med alle pårørende som har mistet sine kjære. Mitt hjerte verker ved tanken på smerte og sorg dere lever i nå.

Føler med deg og alle som opplevde dette marerittet. kan ikke sette meg inn i hva dere må ha opplevd. Utrolig tøft av deg å dele din historie. Mine og min famile sine tanker er med dere.

Utrolig sterk lesing! Jeg har tårer i øynene. Fantastisk at du klarer å formulere denne skrekkopplevelsen så bra og dele den med oss! Det er godt at du lever! Jeg tenker på alle dere som har gjennom gått denne “skrekkens aften”, både de som tilsynelatende har kommet seg helberget gjennom det, de skadde og de døde. Og alle pårørende.

Precis som många andra läser jag det här med tårar i ögonen och känner sorg, ilska och skräck. Det som har hänt är så fruktansvärt att jag knappt finner ord… Mina tankar är hos alla er drabbade i Norge.

Jeg kondolerer. Kan ikke forestille meg hvordan du hadde det. For uvirkelig. Umenneskelig. Tragedie. Jeg satt med tårer i øynene når jeg leste historien. Tenker på deg, og alle andre som har gått igjennom dette. Alle skadde, alle døde, pårørende, vitner. Kondolerer.

Jeg linket videre historien din via blogg.no.
http://nathaliemarie.blogg.no/1311429256_ord_er_og_blir_for_fa.html#comment

jag kan inte norska.
men jag förstod allt du skrev.
helt sjukt.
helt ofattbart.
helt onödigt.
all styrka till dig och alla andra inblandade.

Dette var utrolig strekt å lese…. Jeg kan ikke forestille meg hvordan dette var for deg, hva du tenker eller hva du føler nå i ettertid, og ikke minst alt som suste gjennom hode ditt da du var der. Jeg kondolerer så masse, og håper så mange som mulig av de du kjenner klarte seg.
Jeg håper du snart får det litt bedre, og at dagene ikke blir så lange for deg.
Du er sterk, du er utrolig og du er fantastisk! – Glem ikke det.
Du gjorde det du kunne…
Hvis det er noe som helst jeg kan gjøre for å hjelpe, bare si i fra.

Klem,
Mariell Simone

Kære du.

Ord er så fattige, men dine rammer og giver denne ufattelige hændelse et ansigt. Det er ikke bare “billeder på tv”. Frygten, angsten, sorgen…håbet. Du gør det håndgribeligt, og jeg takker dig for, at have skrevet dine oplevelser, selvom dine ord gav mig tårer i øjnene. Jeg ønsker det bedste for dig og dine…for de andre berørte. Og jeg håber du kommer “hel” ud af det på den anden side. At der er nogen der kan tage hånd om dig. Og at du selv evner at tage imod, når du har brug for det. Og skriv. For guds skyld skriv. Brug ordene som din ventil.

I kærlighed og lys

/Maya

Så ille! Det er noe av det værste jeg har hørt! Så bra du overlevde

Det er utrolig sterkt av deg å skrive dette innlegget, og det kaster virkelig lys over hvilken grusom opplevelse du, og dine partifeller har gjennomgått. Tenker på deg, og alle andre AUF’ere, og alle pårørende. En ufattelig tragedie som jeg håper dere, sammen med resten av nasjonen, klarer å komme dere igjennom. Det er fint å se hvordan dere støtter hverandre, og hvordan resten av verden også viser omsorg og støtte. Forhåpentligvis fører dette til at det nasjonale samholdet blir bedre, og at vi står sterkere sammen, uten at frykten får råde. Håper Utøya igjen blir sommerens vakreste eventyr. Min stemme kommer alltid til å gå til dere!

This was an incredible report of what happened to all of you! Here in the USA we have cried along with you and we feel very sorry for what happened both at the island and in the city! Our prayers and thoughts are with you all!!! Thank you for allowing us to share in your sorrow…..

Tack för att du delar med dig av din historia. Det går inte ens att föreställa sig att något sådant här kan ske i verkligheten och ändå har det gjort det… Du är en stark person som lyckades tänka och fungera i kaoset, hoppas att du kommer kunna ta dig igenom det här och se en ljus framtid igen. Vi är många som tänker på er och vad ni har gått igenom.

Gribende !! jeg savner helt ord for at udtrykke mine følelser… Tusind tak fordi du delte det med os

Det var rørende :( trist, sitte her og grine, tenker på dere og de pårørende. Kondolere så mye

Det var rørende :( trist, sitte her og grine, tenker på dere og de pårørende. Kondolere så mye

Ord blir fattige for å beskrive situasjonen nå. Dette er tragisk og helt forferdelig. Nesten uvrikelig. Du er en utrolig sterk person. Personlig kjenner jeg deg ikke så godt, men jeg vil bare at du skal vite at du betyr mye for meg og mange andre med det jobben du gjør! Jeg har stor respekt for deg og ser opp til deg! Tusen takk for at du delte din sterke historien. Sender varme tanker med dyp medfølelse til deg og dine. Må si jeg fikk hjerte i halsen når jeg hørte om skytingen på Utøya når jeg samtidig visste at du var der. Utrolig glad for at du kom ut av det, og at du nå er trygg. Kondolerer masse, masse og sender varme tanker med dyp medfølelse til alle berørte….

Tack för ditt mod att berätta om det obegripliga som hänt dig och dina vänner. Må du ha styrka att komma över denna fruktansvärda händelse! Jag gråter när jag läser – vi i ert broderland Sverige är med er i tankarna i denna svåra stund. Klem

Det er så vanskelig å puste i dag. Leser og gråter. Er så lei meg for at du og alle andre berørte måtte oppleve dette. Ønsker deg bare gode ting videre i livet.

Hvor er det dog en modig og ubehagelig levende beretning af, hvad du har været igennem. Tårerne triller for dine og dine kammeraters rædsler.

Hele Danmark er forfærdet af denne tragedie!

Stærkt at du kan skrive om det, som du gør, og jeg håber, at I sammen kan komme gennem mareridtet og tilbage til en tryg virkelighed!

Mange kærlige tanker herfra -

I am English and live in the Caribbean.
The whole world is shocked and stunned by these events.
Our thoughts go out to you all who lived through this terrible series of events, the injured and the families devastated by the loss of a loved one.
I am moved by the words written above so much that I got it translated and reposted it on my blog (with direct references back here). Please pass these words on around the world.
Thanks you and God bless.

Jeg er engelsk og bor i Karibia.
Hele verden er sjokkert og lamslått av disse hendelsene.
Våre tanker går ut til dere alle som levde gjennom denne forferdelige serie av hendelser, den skadde og familiene ødelagt av tapet av en kjær.
Jeg beveget av ord skrevet over så mye at jeg fikk den oversatt og repostes det på bloggen min (med direkte referanser tilbake hit). Vennligst passere disse ordene rundt om i verden.
Takker og Gud velsigne.

http://trinicsi.com

Dette var veldig vondt å lese! Du og de andre må ha hatt det helt jævelig… man kan ikke sette seg inn i den situasjonen engang! Jeg er veldig glad for at du lever! Skulle ønske dere alle kom dere unna, men desverre døde hele 84 personer og kanskje fler! Kondolerer til alle dem og sender gode tanker til alle som har mistet sine kjære!

Dette var veldig vondt å lese! Du og de andre må ha hatt det helt jævelig… man kan ikke sette seg inn i den situasjonen engang! Jeg er veldig glad for at du lever! Skulle ønske dere alle kom dere unna, men desverre døde hele 84 personer og kanskje fler! Kondolerer til alle dem og sender gode tanker til alle som har mistet sine kjære!

Du är en stark männsiska, det är så hemskt det som hänt. Jag förstår inte vart våran värld är påväg. Man är inte säker nånstans länge, jag är rädd!

Jag förstår inte Norska, men på något sätt förstod jag varje ord du skrev. Kärlek till dig och tack för att du lever!

Tårarna vill inte sluta rinna efter att ha läst din berättelse, men jag tackar dig från djupet av mitt hjärta för att du berättar om din upplevelse. Sänder dig styrka och värme att klara denna jobbiga upplevelse och alla kramar och omtanke jag kan ge.

Fantastiska av dig att du kan dela detta med alla oss andra. Hoppas att du/ni kan gå hela ur det här så småningom.

Vilken fruktansvärd berättelse! Men jag är glad att du överlevde och orkade dela med dig av det som du och dina vänner som överlevde gick igenom. Det som hänt är ofattbart hemskt och våra tankar går till er alla, och speciellt till alla dem som mist sina nära och kära.

Alla mina tankar går till er i Norge! Vilken oerhört stark berättelse, mina tårar vill inte sluta rinna. Det som har hänt är så ofattbart. Så vidrigt.

All kärlek till dig och de drabbade. Sköt om dig!

Vilket ofattbart helvete som drabbade er på Utøya igår, pur ondska. Tack för att du delar med dig av det elände du upplevt! Mina tankar går till de många unga människor som igår fick sätta livet till och er som överlevde! Kärlek till er alla!

Tårene renner i strie strømmer og det kjennes ut som om noen akkurat har slått meg i magen med en jernstang. Det gjør så forferdelig vondt å lese om dette og jeg kan ikke forestille meg hvilken frykt dere alle må ha følt! Satt på rommet mitt med vinduet åpent og kunne høre sirenene opp til flere ganger i går. Jeg brøt ut i gråt hver gang. Du er utrolig sterk som har klart å skrive om det som hendte fra dine øyne. Kjenner jeg blir veldig stolt av deg, selv om jeg ikke kjenner deg

Mine tanker er med dig Prableen, og med dine venner som overlevede, og de venner du mistede… Det er så svært at forstå, så svært at tro på. Jeg tænker på jer allesammen…

Din berättelse rörde mig till tårar. Mina tankar går till dig och dina anhöriga och alla andra som var med om mardrömmen på Utøya. Hela Sverige delar er sorg och förtvivlan! Det är ofattbart det som har hänt och du är både stark och modig som delar med dig av det du upplevt.

Ta hand om dig,

/ Sara Brodin, Stockholm

I read through and was crying as I read each word you had written. I cannot imagine what it must have felt like to have been there, experiencing everything up close. I am terribly sorry for all the people who lost their loved ones and those who lost their life.

Please do stay strong.

Tårene mine kommer fortere enn jeg noen sinne trodde de kunne. Frykten du og de andre følte, tror jeg ingen andre kan føle. Men jeg kjenner på meg at dere var livredde. Jeg ser for meg alt du skriver. Det må ha vært helt jævelig, alt sammen. Du er en utrolig sterk person som faktisk klarte å komme deg hjem igjen. Dessverre var det nesten 100 personer som omkom. Håper ting ordner seg fort hos deg, din familie, dine venner og dine bekjente. Trist at dere måtte oppleve denne dramatiske hendelsen.. Vil sende alle mine gode og varme tanker til deg og de du kjenner, til de skadde/sårede og til de omkomne. Håper Gud er med dere alle, det fortjener dere.

Kondolerer. Jeg har ikke ord. Det er umulig å forestille seg hva du og dere har gått gjennom. Men dine ord hjelper meg. Jeg ber for deg og dere alle.

Kjære deg ungdom dine ord er beskrivende, og jeg føler med deg, men er tom for ord. Tror hele landet står stille, og ord blir så fattig, tror hele landet føler på fattighet i dag. men kan ikke annet enn å ønske deg alt godt i tiden fremover, og føler med deg i din sorg. Tror mange gråter i dag, og eg kjenner saltsmaken av tårer….

Hei Prableen!
Ufattelig trist hva som har skjedd, og veldig sterk lesning. Jeg tror ingen kan forestille seg hvordan det må ha vært å være på Utøya i går. Må innrømme jeg ble veldig lettet da jeg så du klarte deg.
Tenker på deg og dine.

Hilsen Kaja Stabursvik
Lokalavisen Groruddalen

Stay strong! and thank you – all my thoughts and prayers for you! was crying and could not stop after I read what you had to live.. all the best wishes, that you have all the support needed to get over this tragic moment!!! that you get a deep and rested night of good sleep and please continue writing – sharing and support that I promise from here in Tunisia I hope will help you and others! with my warmest greetings from Tunis, Signe (and please let me know if you ever come to Tunis, I will be more than happy to show you around and please make sure you get some real sun and possibility to get rest, take good care and again – all my love) wordpress account: smartbsolutions.wordpress.com

Kære Prablenn, tak fordi du deler disse svære ord med os. En så ufattelig tragedie. Der findes ingen trøstende ord. Verden står stille. DU er ikke alene, du havde englevagt og verden græder med dig. Jeg blev ufattelig glad midt i al tragedien over, at du klarede dig, og fandt din bedste ven i live. Til slut vil jeg blot dele dette med dig: Kinesisk visdomsord om sorgen over at miste

Sorg er som en trekant, som drejer rundt i hjertet
med spidser som ridser. Det gør ondt, forfærdelig ondt
til trekantens spidser er slidt af,
og der bare er en kugle igen, som glider uden smerte.

Sorg er en proces som ta’r tid, men den slutter.
Hvor lang processen er beror på, hvad vi har mistet,
hvilke ressourcer vi selv har, og hvilken støtte,
vi modtager fra omgivelserne.

Men når glæden over det, du har haft,
overskygger savnet af det du har mistet,
når du ved, at du aldrig ville have undværet,
det som du har mistet,
selv om du var klar over, at du engang måske
måtte gi’ slip på det, da er trekantens spidser afslidt
og kuglen bli’r en skat i dit hjerte.

Pas på dig selv, og livet er en gave.
Sender styrke.
med dyb respekt
Tina

Tack för att du orkade skriva ned det här. Tänker på er som var där och ber för er!

ord är för små. tankar är för små. allt känns för smått efter en händelse som denna. men din berättelse får mig till att bli tårögd. allt känns så nära även här borta i Sverige.Vi delar din och hela Norges sorg för de är så oerhört svårt att förstå att något sådant här kan hända i en sommaridyll. Och hoppas de ALDRIG mer händer något liknande…

Vet inte riktigt vad jag ska skriva efter att ha läst Dina rader. Kan du framföra mina varmaste tankar till Dig, Dina vänner och alla anhöriga.

Utrolig sterkt å lese. Det som er viktig nå er at du og alle andre som er i trygt behold holder dere sammen og støtter hverandre. Vet ikke hva annet jeg kan si enn at alle mine varmeste tanker og medfølelse går til alle som er påvirket på en eller annen måte.. Har vært stum i ett døgn, du har all min respekt som klarer å ordlegge en slik opplevelse så tidlig. Vær sterk!

Takk for at du ville dele historien din…
Jeg ønsker deg og alle dine nærmeste alt godt videre…

Tack för att du delad med dig av din historia, det är så *otroligt *viktigt för oss andra… och säkert för dig med att den berättas! Jag ber för er, era vänner och det Norska folket.

Jeg sender deg alle kjærlighet og lys som kommer fra Gud. Og ber Gud for å være med deg og hjelpe deg i dette vanskelige øyeblikket! Ønsker at hjertet ditt får roe seg ned og at du finner komfort ved de du er glad i.

Ønsker deg og dine alt godt, og kondolerer til alle som mistet sine kjære på Utøya!!!
Heldigvis kom mange ungdommer seg ut av dette forferdelig marerittet!!! Hele situasjonen er sinnsjuk…

Det er ikke ord for dette. Ønsker deg og din familie alt godt videre..

Hei Prableen,

Fantastisk dyp historie, jeg tok til tårene idag da jeg våknet opp til høye dødstall og historier fra de som opplevde marerittet på Utøya, din historie var hovedkatalysatoren… så utrolig tragisk. Mine dypeste kondolanser til pårørende og venner av de avdøde. :’(

Jeg har oversatt artikkelen til engelsk for deg her: http://hubpages.com/hub/When-Hell-Came-To-Utoeya

Er det greit?

Alt det beste til deg og dine, Prableen. Stay strong.

Tack fina människa för att du orkar dela med dig. Det hjälper oss utomstående att greppa och förstå ens någonting av detta vansinne.
Jag vill skicka dig och alla berörda kraft och tröst att gå vidare. Låtom oss inte ge efter för rädsla och hat. Låtom oss alla finna kraft i den förenande kärlek och känsla av medmänsklighet denna tragedi har skapat.
Stor kram från Finland.

Innlegget ditt rørte meg langt inni sjelen. Jeg håper det beste for deg og dine nære. Du er ufattelig sterk og så smart som la deg ned og spilte død! Det reddet nok livet ditt. Fortsett å være like sterk, varme tanker til deg

En kærlig hilsen i en meget mørk tid.

En utrolig sterk historie om Norges verste mareritt. Hvordan er det mulig at noen kan gjøre slikt?

Jeg blir stolt over det norske folk når jeg leser hvor sterke dem er. Hvor sterk du er, hvor sterk hvert eneste enkeltindivid er. Det er ufattelig at mennesker kan gå igjennom alt det, for så og legge på svøm i kaldt vann!
Kondolerer for alle som er pårørt, både direkte og indirekte av disse to hendelsene. Det har satt ett spor i det norske folk som ikke er lett å viske bort.

Tack. Tack för att du berättar hur det var. Tack för att du orkade berätta. Tack för att du kämpade för att överleva. Orden räcker inte – stor kram.

Jag sitter med tårarna i ögonen efter att ha läst din berättelse. Jag hoppas att något sånt här aldrig händer mer igen och att du får se dina vänner igen. Tack för att du delade med dig och jag kan verkligen inte förstå hur något sånt här kan ske. Det var otroligt starkt av dig att dela detta med alla och jag hoppas att han får sitt straff. Ta hand om dig.

En rå fortælling at læse – jeg håber du kommer igennem. Den mand skal straffes.

Så otroligt starkt av dig att skriva detta! Det blir inte lättare att gå genom men så otroligt viktigt att dela med sig av! Vi har följt er hela tiden och våra tankar, vår styrka och våra böner finns för er!
Lev väl och ta en minut i taget! Ni som varit med om detta, är de som går i förtruppen för en bättre värld, utan våld och hat! Vi andra kan bara gå med er och försöker stötta så gott vi kan…
// Maria J

Sterkt innlegg. Takk for at du deler.

Tak fordi du deler din fortælling. At sådan noget kan ske i Skandinavien ryster min verden.
Jeg håber du og dine kære kan komme videre efter denne frygtelige meningsløse oplevelse. “what won’t kill you, makes you stronger” – jeg håber det bedste for dig.

Kondolerer. Måtte Anders Behring Breiviks mål slå motsatt ut, måtte hendelsen føre til et sterkere AUF og sterkere Arbeiderparti enn noensinne.

Tårene renner her. Så utrolig bra du kom deg hjem og så utrolig fantastisk det er å se at bestevennen din også kom seg av helvtesøya. Jeg håper dere klarer å leve videre til tross for dette marerittet her. Jeg tenker på dere alle og familiene deres. Det er en sort dag for Norge.

må anders brehring breivik brænde i helvede for sin modbydelig udåd. min tanker går til alle ofre og pårørende.

Du er så utrolig sterk. Jeg kjenner deg ikke, har ikke peiling på hvem du er, men jeg er så glad for at du overlevde. Samtidig har jeg ikke ord for å si hvor lei meg jeg er over alt du har sett, opplevd og hørt.
Vær strerk. Vi har ingen å miste. Føler jeg blir glad over at du enda er her, og kan snakke med familien din, bestevennen og besteveninnen. Takk. Og kondulerer, og unnskyld for alt du har opplevd. Ingen skulle ha gått gjennom det du, og dine har. Det er mer enn umennskelig. Vær glad for hva du har.

Vet ikke hvordan du kan si det på norsk, men; The whole country has got your back.

Kjære Prableen:). Det er et virkelig sterkt innlegg, som du har delt med oss mange. Det er et virkelig tøft og vondt mareritt du og mange andre av dine kjente og venner har vært igennom ute på ut øyna:(. Ja det var først et sjokk at Oslo ble rammet i regjerings kvartallet og så kom nyheten om at dere ble skytt på av en mann utkledd som politi og drepte 85 unge og barn på en trygg øy, trodde vi iallefall?:(. snakk ut og stå sammen og be Jesus om styrke til å mestre dette i fremtiden. Mine dypeste tanker og medfølelser til deg og alle de andre som er rammet:). Tenner lys i medfølelse i sorgen over familie og venner til de omkomende:). varme tanker til deg og dine venner.

Vilken stark berättelse om det helvete du upplevde! Man läser i tidningarna och ser på TV, och det är svårt att ta in, men dina ord målar upp hur fruktansvärt det var för er på ett mycket personligt sätt. Jag kunde inte heller läsa detta utan att ögonen tårades. Klem till dig och hoppas att du får hjälp att bearbeta detta.

For en historie – og det er virkelighet!!
Gode tanker går til deg og dine, håper dere
får den hjelp dere trenger. Må være så mange
ulike tanker og følelser, en vanvittig følelse av
å ha overlevd og vite ar du kan leve livet videre,
samtidig som sorgen er der for alle som det ikke
gikk like bra med. Tanker og medfølelse går til alle.

Helt forferdelig : ( Æ synes det som skjedde i går er tragiskt, men når æ leste det her ble æ sjokka over kor fælt det måtte ha vært. Gråt nesten hele gårdagen, føle meg tom for tåra, men hadde et par 1000 igjen til deg. UTRULIG BRA SKREVET!..Kondolere til alle de som har mista noen som de er glade i. Varme tanker til deg og dine.

Stay strong my little sister. Vi står alle bak deg. May God always keep you in chardi kala!

Du sätter ord på skräcken och sorgen alla kände så det tar i hjärtat. Tänker även.på.skräcken alla föräldrar måste ha känt, och den sorg som drabbat dom. Så snabbt ens barn kan ryckas ifrån dig….

Satt med tårene i øynene da jeg leste om hvor tøft du og dere har hatt det. Det er helt uforståelig at noe slikt kan skje her i lille Norge. Vi tror at vi lever så trygt og beskyttet her oppe. Men så fikk vi virkelig oppleve hvor store ødeleggelser en enkeltperson kan påføre helt uskyldige og unge mennesker, som var omtrent i begynnelsen av sine liv.
Varme tanker går til familie og venner til de omkommede :) Sender også varme tanker til deg og alle de som sitter igjen med mange vonde opplevelser etter denne tragiske hendelsen. Håper dere får masse god hjelp til å bearbeide dem. Stor og varm klem til dere alle :)

Det er en utrolig stærk og rørende beretning du har skrevet. Tak for at du vil dele din historie med os, håber du har det godt efter omstændighederne, og det vil gå dig godt fremover. Det skærer i hjertet når man læser noget som dette.
Sender alle mine tanker til jer oppe i Norge, dig og og dem omkring dig.
Mange tanker og medfølelse, Sarah.

heisann igjen Prableen:): . Jeg er veldig glad på dine vegne at du fant din beste venn i livet, da du var kommet i trygghet:). Godt at dere som har vært igjennom det grusomme i går og har vært så liv redde for både egne og venners liv, har fått vært samlet med familie+venner og fagfolk å snakke ut sammen og tenne lys og legge ned blomster. Jeg og min familie føler så med deg og en hel verden føler med Norge og dere som er rammet. Jeg er så dypt rystet at en mann kunne gjør så drastiske og brutale handlinger mot så mange mennesker og uskyldige mennesker. sterkt å høre talen til kongen og stastminister Stoletenberg + at både kong harald, dronning sonja + kronprins Håkon og stats minister stoltenberg møte opp på hotelet for å lytte og vise sine med følelser med dere alle. Norge er blitt hardt rammet og er et land i sorg. så hold sammen og støtt hverandre+snakk ut og lytt til venner og familie .

Prableen,
Jag har läst dina ord och gråtit med dig. Tack för att du delar med dig och låter oss ana vad ni har varit med om. Det är så tungt att läsa – och så viktigt.
Önskar dig allt det stöd och alla de famnar du behöver för att gå framåt nu.

Cecilia Ekhem, Kvissleby, Sverige

eg satt me tårene i øyan når eg læste dette..
dette var veldig tungt å les, eg syns synd i deg, å alle de andre..
Det måtte sikker vært tung å skrive dette.
Men eg syns du e modi at du deler denne historien din.
Eg sender tankene til deg å dine og alle vænnan dine å heile Norge !

Sat sri akaal Prableen! Blev otroligt berörd av din berättelse och men glad att du valde att dela med dig av den, även om något sånt här horribelt inte går att föreställa sig och känns helt overkligt. Mina tankar går till dig och er alla i Norge som blivit drabbade av denna hemska tragedi. Är bara så glad att babaji var med dig och vakade över dig och gav dig styrka och mod att överleva.
Varma tankar till dig och dina nära och kära!
Ekta Sikka Singh

Det var sterkt, forferdelig sterkt, godt gjordt at du klarer å sette ord på det du har opplevd. Alle bør lese dette.

Laser din berattelse och grater. Kan inte forsta hur nagon kan gora nagot sadant. Och kanner att ingen, ingen ska fa skramma oss till att inte vaga tro det basta om varandra, till att inte vaga lita pa varandra. Att ifragesatta var ratt att fa alska och stodja varandra. Var ratt att fa vara delar av varandras familjer, att strava efter att bygga samhallen som vi vill vara en del av. Jag hoppas att saren laker, att ni finner trost i varandra. Du och dina alskade, ni alla finns i vara hjartan och i vara tankar. // Nadia EL-Imam

Dear brave girl, I can read enough Norsk to understand all that you went through, and I have not the words to express fully how my heart felt, mostly grief. I am so very very glad that you wrote this blog, mostly because it is good for you to let all your thoughts and feelings out. Remember that you are very brave. God bless you and keep you. Knús from Iceland.

Ble skikkelig rørt av innlegget ditt, og satt og grein når jeg leste det.. kan ikke forestille meg hvordan du/dere på utøya kan ha hatt det.. har ikke ord for hva som har rammet Norge :‘( kondolerer masse til de du har mistet og sender varme tanker :) fortsett å vær sterk :) Godt og høre at kompisen din ikke var borte :) Sender all medlidenhet, omtanke og varme klemmer til deg og din familie :) Kondolerer til de pårørende som har mistet sine kjæreste :’(

Tårene løber ned af mine kinder. De vil slet ikke stoppe. Imens jeg læste, blev min hjerne ved med at prøve på at overbevise mig om at det var fiktion. Men hver gang, vidste jeg at det virkelig vat sket. Det er så stærkt af dig at dele din oplevelse med resten af verden. Og du skriver så smukt at det gør ondt…

Herregud, jeg ser alt for meg. Det er så grusomt! Sterkt av deg å dele det med resten av Norge. Tenker på det og dere hele tiden…

off, tårene rant når jeg leste dette, mange tror her kommer det aldri til å skje sånne drap, for Norge er så uskyldig og har andre land til å hjelpe, også kommer en fra landet vårt å skyter helt villt ! jeg kondolerer masse, går jo ikke ann og ha sånne tanker i hodet, mange varme gode tanker og klemmer fra meg, ønsker deg og de andre alt godt resten og det aldri vil skje igjen, værtfall ikke med dere igjen !

En utrolig sterk historie. Kan ikke tro dette er en historie fra Norge, vårt land. Jeg er glad du delte historien din med oss. Vi gråt, følte med deg.
Sender de beste tanker til alle sårede, døde, berørte kamerater. En stor takk til deg, kjære kamerat for at du fortalte den grusomme historien din. God bedring, og de beste tanker sendes til deg!

Begynte å gråte av dette… helt uvirkelig :’(

Stor kram från Sverige!

Utrolig styrke du og mange andre har vist ved og klare og svømme så langt ,hjelpe hverandre og komme dere i sikkerhet

Jag och min bästa vän sitter tillsammans och läser din mardrömstext. Känslan av panik, sorg och att förlora varandra är helt ofattbart. Du är så stark som kan dela med dig och nu vill vi bara sitta här och gråta av tacksamhet för att vi har varandra. Det hade kunnat vara vi.

Hoppas ditt hjärta överlever denna tragiska händelse, vi skickar kärlek från Sverige!

Det finns inte ord… Tack för att du berättar och gör det obegripliga litet mer begripligt. Det är starkt gjort. Vi är många som lider med dig och alla som tvingades uppleva en sådan skräck. Kram från Sverige

Dette er en veldig fin måte å bearbeide frykt, sinne og sorg på. Håper du får all den hjelpen du trenger til å takle dette på en grei måte. Å glemme det vil nok ingen i Norge gjøre, men å få det på avstand slik at det ikke preger din hverdag etterhvert, er det jeg ønsker og ber om for deg og dine kamerater fra leiren. Jeg anbefaler deg å fortsette med å skrive ned hva du føler for din egen del. Kjøp deg en bok og la den fylles av hva du måtte føle for å fylle den med

Ingen borde behöva uppleva något sådant! Önskar att jag kunde ge dig och dina vänner/kamrater styrka att gå vidare efter det som skett. Mitt hjärta gråter för er :’(
Klem fra Sverige

Jag är så glad att du lever!
Starkt av dig att mitt i din chock och sorg kunna berätta om allt det onda som hände dig och alla dina vänner!
KRAM!

Utrolig sterkt å lese. Kjempet med tårene! Utrolig glad for at du klarte deg, men sørger for de som ikke var like heldig.

Beste tanker fra Bergen.

En utrolig trist og sterk historie. Du og alle andre AUFere og pårørte har min dypeste medfølelse. La oss hedre de som måtte gi livet sitt i går ved å vise at vi fortsatt og enda mer står fast ved våre frie og demokratiske verdier, terrorister skal aldri vinne. Kondolerer for dine tap og sender deg alle mine beste tanker videre

Kjere Prableen.
Jeg begynte å gråte da jeg las dette sterke innlegget.
du har vært stærk som kom deg igjennom dette, å jeg kodolerer virkerlig

Helt otroligt vad du är stark, riktigt bra skrivet. Du är den som verkligen förklarar vad som hände där ute.. all lycka till dig i framtiden!

Du vakre menneske! Tårene renner så tastaturet blir vått!!

Umulig å forstå omfanget av hva du og alle de andre har vært med på. Du og dere er alle i mitt hjerte. Dette var tøfft. Lykke til videre, stå på!!!

Vi er mange i verden der føler med dig og alle de andre der var på øen samt deres nærmeste.

Mange tanker for altid fra Danmark
Flemming

Tack för att du delar med dig, så otroligt stark och omskakande läsning. Stor klem och många tankar till dig, från Sverige och Stockholm.

Tårar och medkänsla, med dig och alla som drabbats. Samtidigt ett bubblande raseri inombords över detta vansinnesdåd. Varför finns det bland oss personer med så mycket ondska och avundsjuka gentemot allt och alla?
Samma fråga upprepar sig hela tiden, varför? Varför?

Jeg gråter med deg… Gud velsigne!

helt ubeskrivelig det som har skjedd. sitter med tårer i øynene.

En medfølende hilsen fra Danmark. Hvor har du været sej og stærk, du et et forbillede for mange mennesker med din beretning om at kæmpe for sit liv.
Vi er mange der tænker på dig og dine kammerater fra øen
Jeg ønsker dig alt det bedste og sender dig en masse gode tanker i den svære tid.

En medfølende hilsen fra Danmark. Hvor har du været sej og stærk, du et et forbillede for mange mennesker med din beretning om at kæmpe for sit liv.
Vi er mange der tænker på dig og dine kammerater fra øen
Jeg ønsker dig alt det bedste og sender dig en masse gode tanker i den svære tid.

Stackars stackars stackars! Helt omöjligt att föreställa sig. Tårarna rinner. Önskar att kunna hjälpa på något sätt. Försöker hjälpa med stöttande tankar och medkänsla.
Hoppas demokrati och solidariteten blivit starkare som det goda som kom ut av detta onda.

Tack för att du delade vad som faktiskt upplevdes på ön. Jättebra skrivet.

jeg har ikke ord det er helt forferdelig det som har skjedd jeg skjønner ikke hvorfor noen mennesker kan være så dumme og slemme jeg er helt forferdet

Prableen, dette er sterkt gjort! Tusen takk for at du deler. Takk for at du er ærlig. Pris Herren for at du lever! Jeg ber og ber for dere. Tusen takk for åpenheten din, det betyr mye for alle oss som leser -og helt sikkert for hele saken og hvordan den blir taklet og husket. Igjen; TAKK.

Ni har fått gå igenom ett riktigt helvete och det finns inte riktigt några rätt ord att säga. Men det var en otroligt stark berättelse, se till att ta emot det stöd som ges för det är inget du ska behöva bearbeta på egen hand.

Varme tanker til deg og din familie.

Jag har läst din berättelse och gråtit med dig, och alla de andra drabbade. Jag kan inte ens föreställa mig den ofattbara skräcken du, och alla de andra måste ha känt. Vet inte hur jag ska uttrycka mina känslor efter det jag nyss läst, mer än att jag lider med dig. Hoppas att gärningsmannen får ett så strängt straff som lagarna tillåter.
Styrkekramar från Sverige.

Gripende primærvitneberetning!

Sterk historie du deler her med oss! Takk for at du orket og skrive dette, og det kan ikke forestilles hvor forferdeligt dere hadde det der! :C Glad for at du kom deg i livet derfra, og er utrolig trist for alle dinne venner og bekjente som ikke klarte og komme seg vekk med livet i behold! Kondolerer på det sterkeste!!

Dette var utrolig sterkt skrevet! Satt med en tydelig klump i halsen mens jeg leste dette blogginnlegget! Er glad for at du klarte deg, men jeg synes det er så ufattelig tragisk at så mange andre unge blir revet vekk så fort, flotte ungdommer med hele livet foran seg! Mine tanker går til deg og dine i denne vonde tiden. Hilsen fra Bergen.

Å fy faen! ser alt for meg, tårene renner ned kinnet mitt, alt jeg kan tenke er, hvordan klarte du det? hvordan var det? Det er ikke noen fortjener å oppleve, se venner dø, ringe foreldrene og si hade og så tenke at du aldri ser dem igjen, at du kommer til å dø.

Jeg er i sjokk. Det er utrolig sterkt og bra gjort av deg å skrive dette her. Dette er ikke en drøm, noe jeg føler hver gang jeg lukker øynene. Jeg ser for meg at oslo sprenges og at ungdommer faller om hverandre, men dette er faktisk virkeligheten.

En venn av meg er savnet, alle i haugesund savner han. Selv de som ikke kjendte han. Har vært helt på bærtur i dag og bare prøvd å late som det er en drøm. Jeg ville ikke være alene på en dag som denne så gikk til kjæresten. Det første som skjedde var at jeg klemte han og gråt, gråt fordi jeg er så sinsykt glad i han men også fordi det kan være at kompisen min er død. Borte. Jeg vil ikke tenke slikt. Jeg er glad jeg ikke var på øya selv, men syns det er så sinnykt ekkelt og trist at noen i det hele tatt må oppleve dette.

Jeg håper du får det bra og at de fleste kommer til rette. Mine tanker går til deg og familien, de går til alle der ute. Håper det aldri skjer igjen.

Hilsen Alicia!

Jeg er veldig glad for at du lever, og jeg føler med deg. Det er fint av deg å dele med deg av hva som skjedde, selv om det er helt grusomt å ta del av alt det forferdelige som du og vennene dine gikk igjennom. Jeg bor også på Romsås og hvis jeg ser deg vil jeg gjerne fortelle deg at du er en sterk person som jeg håper og tror kommer deg gjennom dette. Klem

du er utrolig sterk! jeg begynte å gråte når jeg leste dette.

For en utrolig sterk historie! Jeg har ikke en gang ord på hvor smertefull disse to dagene har vært for meg! Selv har jeg noen som fortsatt er savner der ute. Og noen er i livet. Jeg er bare superglad for at du er i livet, selv om jeg ikke kjenner deg, så er jeg takknemlig for at du lever! Ingen fortjener å dø på denne grusomme måten! Utrolig sterkt å lese dette her, kom meg gråtekvalt igjennom!

Jeg ser alt for meg etter å ha lest ditt innlegg….Det føles helt forferdelig å høre at dere ble utsatt for noe så dramatisk…Jeg har ikke ord enn at jeg er veldig lei meg for det som har skjedd og lei for folk som har mistet livet. Mine tanker går til pårørende…..

du er utrolig sterk som deler dette.
sender alle mine tanker til deg, og alle de andre som ble drept/ skadet paa oya.

Jag saknar ord. Det enda jag vill är att tacka dig för din beskrivning av det du upplevt och hoppas att du och alla andra som överlevt kommer att hitta tillbaka till ett någorlunda normalt leverne med tillit till andra och förtröstan inför livet. Kram /Maria

Du skriver så levende, jeg gråter og leser og tenker på alt det grusomme dere alle opplevde der ute. Hadde jo aldri trodd att slike ting, ett slikt helvete skulle finne sted i vårt lille land. Dere er alle i mine tanker og jeg ber for dere alle sammen. Håper at vi i fremtiden ikke får oppleve dette igjen. Jeg må si at du virker til å være en veldig sterk person, som faktisk klarer å beskrive det helvetet du og de andre har vært utsatt for. Måtte Gud våke over dere alle.

Begynte å grine !!

Jeg klemte dattera mi ekstra hardt og godt når hun la seg i kveld, mens tankene går til alle som ikke kan gjøre det lengere.
Håper an jævelen(e) som står bak dette aldri slipper uy igjen!!

Kære Prableen!
Tak for din beretning! Den har gjort den forfærdelige hændelse meget nærværende, og jeg ved slet ikke hvordan jeg skal sætte ord på alle de forskelligartede følelser den vækker.
Deler din/jeres sorg og smerte, og ville ønske der var noget jeg kunne gøre for at hjælpe.
Mange hilsener fra Danmark,
Lisbeth

Takk for at du delte din sterke historie, det var utrolig tungt å lese. Du beskrev ting slik at jeg kunne føle jeg var der, at det var virkelig. Jeg klarte ikke annet enn å gråte.
Mine tanker går din deg, de andre som ble en del av skyteepisoden og pårørende. Kondolerer så mye, jeg tenker på dere.

jeg håper det går bra med deg, jeg er lei for det som har skjedd, at du har mistet vennene dine. Jeg skjønner nå at det er mange som hadde det sånn. Dessverre slipper morderen unna om 21 år. Da er vi voksne, men da kan vi få han i fengsel igjen. Håper det går bra med deg, og håper du sover godt, jeg vil ønske deg og din familie all lykke og klemmer fra min familie og meg.

Norden 2011! Det här är bedrövligt att något sånt här skall hända i norden.Jag sörjer med norge och tänker på de drabbade familjerna

Kjære Prableen!

Tusen hjertelig takk for at du deler dette med verden, det er ufattelig at du klarer å skrive om det.
Den dypeste sorg, mine varmeste tanker, og våteste tårer sendes.
Den største kondolanse, og alle ønsker til familiene som må lide, til alle vennene, alle nære og ikke minst, dere som måtte oppleve dette marerittet. Alle mine tanker sendes til dere

Jag läser och gråter. Det är ofattbart och ord räcker inte till. Mitt hjärta går till alla er som var där, till alla anhöriga. Till Norge.

jeg syntes du har vært virkelig tøff! håper det går bra med deg videre i livet. jeg kondolerer og ønsker deg lykke til :)

Just nu spelar det ingen roll vilken sida om gränsen man bor på; just idag är vi alla norrmän. Väldigt stark text, och det är även väldigt, väldigt starkt av dig att orka skriva om den här fruktansvärda händelsen så detaljerat!

*Jeg har oversatt til engelsk for deg, så du når flest mulig. * Stå på Prableen.

Hell on Utoya

I’ve awakened. I can’t sleep any more. I’’m sitting in the living room. Feeling sorrow, anger, happiness God knows what. There are a lot of feelings. Too many thoughts. I’m afraid. I’m reacting on the faintest of sounds. I will now write about what happened on Utoya. What my eyes saw, what I felt, what I did. The words are going to be free-spoken, but I still want to withstand from mentioning many names in respect of my friends.

We had a crisis meeting in the main building after the explosions in Oslo. After that it was a separate meeting for the members from Akershus (County) and Oslo. After the meetings had taken place, a lot of people were near and inside the main building. We were comforting each other, saying we were safe on this island. None of us knew that hell would break loose on us too.

I was standing in the main hall when the panic began. I heard shots. I saw him shoot. Everyone started to run. My first thought was: “ Why is the police shooting at us? What the hell?!” I ran into the small hall. People ran. Screamed. I was afraid. I managed to get inside one of the rooms at the back of the building. We were a lot of people in there. We were all lying on the floor. We heard multiple shots. Got more afraid. I was crying, couldn’t understand a thing. I saw my best friend through the window and I was wondering if I should go out and get him back here. I didn’t have enough time. I saw the fear in his eyes.

We remained on the floor a few minutes. We agreed not to let anyone else in case the murderer came. We heard more shots and decided to jump out the window. Panic broke out amongst us. Everyone in the room hastened to the window and tried to jump out. I was the last one, and I was thinking : “I’m the last to jump out the window. I’m going to die now. I’m certain of it, but maybe it’s alright, at least I know my friends are safe.” I through my purse out the window. Tried to climb down, but I slipped. I landed hard on the left side of my bode. A boy helped me up. We ran into the forest. I looked around. “Is he here? Is he shooting at me? Can he see me?” A girl had broken her ankle. Another one was badly injured. I tried to help before I continued towards the water. I took cover behind some kind of brick wall. Were were many. I prayed, prayed, prayed. I was hoping God saw me.

I phoned my mother and said we would probably never meet again, but I was going to do everything to make it. I said multiple times I loved her. I hear the fear in her voice. She was crying. It hurt. I sent a text to my dad, saying I loved him. I sent a text to another person I loved very, very much. We stayed in touch. I sent a text to my best friend. He didn’t answer. We heard more shots. Crawled together. Did everything to stay warm. So many thoughts. I was so afraid. My dad phoned me. I was crying, telling him I loved him. He sad he was on his way with my brother to receive me when we came back to the mainland or when they came to the island. It was so many feelings. So many thoughts. I prayed as much as I could. Some time passed. The other phoned their parents, but eventually they started texting, fearing the murderer was able to hear us. I thought about my sister who’s away on a trip. How could I tell her how things were? What was happening to me. I updated Twitter and Facebook, stating I was still alive and that I was “safe”. I wrote I was waiting for the police. People started jumping in the water, starting to swim. I stayed down. I decided to play dead if he came near. I was not going to run or swim. I can’t describe the fear, the thoughts and what I felt.

A man came by. “I’m from the police” he said. I remained still. Somebody screamed back at him, saying he had to prove it. I don’t remember exactly what he said, but the murderer began to shoot. He reloaded. Shot more. He shot those around me. I remained still. I was thinking: “Now it’s over. He’s here. He’s gonna get me. I’m going to die.” People were screaming. I heard that others had been shot. Others jumped in the water. I was lying there. The phone in my hand. I was lying over the legs of a girl. Two others were lying over my legs. I remained still. I played dead. I was lying there at least an hour. It was completely silent. I twisted my head around carefully, looking for survivors. I saw bodies. I saw blood. Fear. I decided to get up. I had been lying atop of a dead body. Two dead bodies had been lying on top of me. I must have had a guardian angle.

I didn’t know if he would return. I didn’t have the courage to see of anyone had called or texted me. I hastened down to the water. Took my sweater off. It was big, I thought it would be difficult to swim in it. I considered whether I should bring my phone or leave it. I put it in my back pocket and jumped in. I saw more people in the water, they had swam far. I saw someone gathering around a floating air boat or something. There was a lot of people picking up the people who were swimming. I swam, swam and swam against the boat. I was screaming. Crying. Getting cold. Thinking of when I was going to drown. It got heavier and heavier. I prayed. I continued. My arms got tired. I decided to turn on my back and use my legs to swim om. I sank. I started to swim normal again.

For a short while, I thought those who had gathered around the air boat started moving away. I screamed. Begged them to wait for me. I must have seen visions. I swam at least a couple of hundred meters before I reached it. We started to talk to each other. When the boats drove by we screamed for help, but they picked up the ones who were swimming first. A man in a boat came to us. He threw several life vests in the water. I got a hold of one, managed to get it on. I held in the little floating air boat long enough for the man to return for us. Everyone got in. He started to drive for land. After a while his little boat started to take in water. I did everything I could to get the water out. I used a bucket. I was tired. Another girl in the boat took over. We came to the shore. We were given blankets.

Tears were forcing themselves out. I cried more. A woman hugged me, it was so good. I cried out loud, hulking. A man lent me his phone, and I called my Dad: “I’m alive, I made it. I’m safe now”. I hung up, and cried some more. We had to walk a short distance, but then total strangers got us in their cars and drove us to Sundvollen Hotel. I ran inside to look for my best friend. I couldn’t see him anywhere. I saw a girlfriend. I cried out loud, hugging each other. It was really good. I walked around, looking for friends while my heart was pounding. I cried some more. I registered with the police, looked through all the lists. I couldn’t find his name anywhere. I was afraid, and then I received a duvet. Removed my wet socks. I was half-naked. I got a jacket and tried to return to my senses. Contacted my parents again. Dad and my big brother was on their way to get me. I drank some cocoa. Sat down, thinking, crying. Met more friends and hugged them. Cried some more. I borrowed a computer, and updated Facebook and Twitter, stating I was safe now. I was in the hotel for several hours before my family arrived. I looked for people I knew. Talked to a priest, telling everything I’ve witnessed. It was a good conversation. A man from the Red Cross looked on my wounds, cleansing them.

Time passed, and I was with my friends. Everybody was talking about the same things. How we had survived, what had happened. I asked several people if they’ve seen my best friend . No one had seen, and I started to get afraid. I thought it was my fault we couldn’t stick together. A girlfriend got a keycard to a hotel room. We sat there, watching the news. It was anger, sorrow, so many feelings. Dad called, they had arrived. I took the elevator down, ran towards them. Hugged my brother and my Dad a long time. I cried out loud, and my brother was crying too. It was a good moment. I saw a boy who looked like my best friend. I called out his name, and he turned. It was him. We hugged for a long time, both of us crying. Asking each other how we survived. After a while I registered out, and we drove home. Somebody else were driving with us. I brought my best friend home with me. His brother came home to me with his best friend. Several people had gathered at my place. They didn’t want to go home before they had seen I was fine. We talked. I drank a glass of juice, ate a yoghurt. Talked some more with my mother and my family. I phoned my best girlfriend, it was a good conversation. She said: “I wasn’t sure I was ever going to get this call-” Tears were forcing themselves out again. We talked some, and after that I went to bed. The time was about 03.00. My mother refused me to sleep alone, so we slept next to each other.

It’s been a few hours since it all happened. I’m still in shock. All the impressions aren’t clear yet. I’ve seen bodies of my friends, several of my friends are missing. I’m glad I can swim. I’m glad to be alive. For God to watch over me. There’s so many feelings and thoughts. I’m thinking of all the relatives of the lost ones. I’m thinking of everyone I have lost. I’m thinking on the hell which is and took place on that island. The most beautiful time of the summer was turned in to Norway’s worst nightmare.

Vill tacka för att du orkat dela med dig och skicka all möjlig kärlek från Sverige. Tårarna rinner fortfarande på kinderna, önskar dig fortsatt styrka!

Uvirkelige oppleverlser du beskriver. Helt utrolig at ett menneske kan gjøre slikt. Jeg føler med deg, og håper det går bra med deg og dine venner fra AUF-leiren… Til alle som har mistet livet R.I.P, og til alle pårørende – Kondolerer!

Tak for dine ord og fordi du har lyst til at dele din grufulde oplevelse. Må du finde lys i mørket og styrke fra de folk, du læner dig op af i den kommende svære tid, hvor Utøya skal bearbejdes. /Line, København

Sterke saker du skriver, føler så vannvittig med deg og alle de andre.

Kære Prableen, du skal vide at hele verden græder med jer. Det i har været udsat for er et angreb på hele den vestlige verden, demokratiet! Det viser også at der er grupper vi skal holde mere øje med en først antaget. Det er en tragedie, først og fremmest for jer der var til stede, jeres pårørende og hele det norske folk. Men bestemt også for resten af den vestlige verden. Det er helt ubegribeligt at et menneske kan gøre det her. Du er heldig du overlevede og du gjorde det rigtige. Dette her vil aldrig blive glemt, men ingen må nogensinde få lov at skræmme os fra at gøre det vi tror på. Jeg græd da jeg læste din uhyggelige beretning, du har stort mod. Jeg tænker også på dine forældre, hvilken angst de har haft mens de ventede på nyt fra dig. Det er så rart at vide i nu er genforenet. Men samtidig kan jeg mærke den sorg alle de efterladte sidder med. Jeg håber du kommer godt gennem dette her og at alle omkring dig passer på dig, kærlige og styrkende tanker fra Danmark.

Det som hänt är så otroligt hemskt, och jag är så otroligt ledsen över det som ni utsatts för.
Skickar tusen kramar, och tankar, till Norge

Läste med tårar i ögonen. Men tror jag aldrig kommer förstå hur hemskt det måste ha varit. 1000 kramar till dig och alla våra grannar i Norge.

Sitter her med tårer i øynene. Sterk tekst, enda sterkere person. Måtte alle engler våke over deg i den kommende tiden. Du er i mine bønner og tanker.

Det var bra du overlevde, ufattelig tragisk hendelse. har ikke ord. folk fra hele verden gråter.. styrkende klemmer til dere alle.*

Det är så hemskt.
Jag kan inte förklara, eller förstå allt detta.
Du måste ha vart rädd, väldigt rädd. Jag kan inte föreställa allt du har upplevt. vad du har sätt.
Allt det där, man helst vill slippa se.

Jag blir så ledsen när jag hör detta. Ser detta. Men jag kan inte se ur du såg det. Jag kan bara föreställa mig hur du såg det i mitt huvud. Och jag fattar det inte. Men jag kommer inte att känna det du kände. För det måste man uppleva själv, för att förstå.

Ta han om er nu.

Många kramar och stöd från Sverige, Säffle.

Det er så forferdelig at ingen ord strekker til. Et mareritt uten like.

Alle tanker til deg, de omkomne og alle pårørende.

Jeg har sittet med tårer i øynene helt siden jeg fikk vite antallet døde i dag tidlig, men ikke før nå har de rent ned.. Utrolig rørende historie, men samtidig veldig skremmende..

Jeg er glad du delte din historie. Det var vanskelig å lese da jeg kjente tårene presse på. Forferdelig at du og de andre AUF’erne måtte gjennomgå noe slikt. Jeg ønsker deg det beste og håper fremtiden blir lysere enn det situasjonen er nå.

Tårene renner menst jeg leser historien din. Kjære deg, ingen av dere har fortjent og opplevd dette. Det er helt grusomt, og skulle aldri skjedd noen. Håper alt går bra med deg og vennene dine! Dette er så grusomt at ord blir fattige..

Fantastikt starkt av dig att orka skriva om det och ännu starkare var du att ha en sådan handlingsförmåga under själva händelsen.
Jag fick tårar i ögonen när jag läste ditt inlägg. Ingen ska behöva gå igenom någonting liknande! Det gör ont i mig att du och alla de andra skulle behöva uppleva detta. Idag har världen inga gränser och det bor en norrman i oss alla. Alla är vi helt förskräckta och lider och gråter med er. Många jag träffat idag har talat om detta efter att det spreds som en löpeld över Atlanten.
Ta nu väl hand om dig och de dina. Du har en erfarenhet inte många av oss har: du vet att du har en skyddsängel och att livet är allför kort för att inte levas. Skjut inte upp det goda till morgondagen, eller till en dag du tycker du förtjänar det. Du förtjänar det nu – idag.
Jag tackar gudarna för att du finns.

Kram!

Tack Prableen för att du orkar berätta. Jag tänker på dig och alla andra som varit med om detta helvete. Jag tänker på alla anhöriga till de som inte överlevde. Jag hoppas att din berättelse får upp ögonen på alla politiker när det gäller högerextremismen som finns i våra samhällen sedan länge…. långt innan 9/11. Det värsta är om den här mannen bara avfärdas som en galning!
Kram från Magnus “Mange” Anuell

Ord blir fattige. Kjærlighet fra Sverige.

Allt detta är ohyggligt. Det gör ont även här i Sverige. Jag är till tårar sorgsen över det som hänt dig och alla dina kamrater men tacksam för att du och många med dig lyckades överleva. Du uppvisar ett enormt mod. Sveriges Television har visat NRK från morgon till kväll mellan många extrainsatta nyhetssändningar. Hela Sverige är med er. Idag är vi alla ett.

Det är ofattbart och fruktansvärt det du varit med om. Men jag blev så glad i allt det dystra att läsa att din bestevenn är i livet! Varma tankar till dig och din familj och alla de andra som var med på Utöja idag från Sverige. Tack för ditt mod och att du delade detta med oss. Amy

Utrolig sterkt å lese, jeg sitter her og gråter
Det som skjedde var helt grusomt, ord blir få når slike ting skjer

Gud besvarte din bønn, og gav deg kraft til å fortelle om helvete du gikk igjennom.
Han vil hjelpe deg videre Prableen. TAKK for alt du delte. Gud velsigne deg og dine.
(Joh.15.13): Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for sine venner.
(Sal.50.15): Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal prise meg.

Hei, Prableen.

Dette er helt umulig å fatte…
Så levende beskrevet i en forferdelig situasjon… Så utrolig godt at du slapp unna med livet i behold! Den redselen du må ha følt, kan jeg ikke en gang sette meg inn i… Å se sine venner dø for øynene dine, må være helt forferdelig grusomt…
Jeg vet hva sorg er, mistet babydatteren min for 8 måneder siden, derfor har jeg grått og grått og grått når jeg har sett på nyhetene. Det har gått utrolig sterkt innpå meg da jeg kan forestille meg noe av følelsene til de involverte (sorgfølelsen, litt av sinnefølelsen, meningsløsheten), i tillegg skulle faktisk forloveden min/barnefaren vært på Utøya, men da han var deprimert så glemte han å melde seg på. Nå er jeg så utrolig glad for at han var deprimert, og at jeg har han trygt her hjemme.. Begynte å gråte da jeg skjønte at han kunne ha vært der, at jeg kunne ha mistet ham. Han var på Utøya i fjor, og han var der for 2 måneder siden…
Min varmeste tanker går til deg, og til alle de som må oppleve disse traumene og sorgene på nærthold. Måtte dere hente styrke til å takle dette. Vi mennesker er skapt for å takle tunge situasjoner. Jeg tenner lys for Norge, måtte Norge bli enda mer styrket og sammensveiset etter dette.

Klem fra meg

Godt skrevet! Det er utrolig sterkt å lese hva du har opplevd, tårene triller.
Varmeste tanker til alle de nærmeste av ofrene etter denne tragedien.
Ord blir for små i sammenhenger som dette, og det går ikke ant å sette ord på de grusomhetene som har hendt i det lille fredelige landet vårt det siste halvannet døgnet.

Jag kan inte nog uttrycka mins sympatier och min häpnadsväckning över den styrka du visar mitt i all smärta. Finns ingen som någonsin kommer kunna förstå din och dina vänners skräck och trots detta är det de utomstående som ska försöka hålla er utom total sinnesförvirring. Jag ska göra allt jag kan för att hjälpa och jag vet att i hela Sverige sörjer varje enskild individ det ofattbara dådet och över den fruktansvärda omänsklighet som uppvisades av mördaren. Finner inte ord för att beskriva hur otroligt fasansfull människan kan vara, men håller vi starka, lyssnande och empatiska människor ihop kommer vi kunna ta oss genom allt detta med ännu mer styrka som utkomst.
Jag skickar all min kärlek till dig och dina landsmän som i dessa dagar känns närmre än någonsin förut. All heder och vördnad till de omkomna.

Djævelen besøgte Norge, og du så ham. Jeg græd mens jeg læst din heroiske beretning. Du gjorde det rigtige og overlevede til at fortælle resten af verden. Mange knus fra Californien.

Skickar mina tankar härifrån Sverige. Det är så fruktansvärt hemskt det som har hänt och jag blir så ledsen när jag tänker på det. Det går inte att beskriva hur hemskt jag tycker att det här är. Förstår inte hur en människa kan vara så ond och göra nåt sånt här. Mot en massa oskyldiga människor. Mina tankar går till alla er som har drabbats och jag sörjer nåt enormt med er alla som tvingats vara med om detta fruktansvärda och med alla er som har förlorat familjemedlemmar och vänner i denna ofattbara tragedi.
Kramar från Sverige!

Det er utrolig sterkt å klare å fortelle denne historien. Beretninger som dette trengs, fordi det er så utrolig vanskelig å få omfanget av denne tragedien til å synke inn. Ikke en gang at jeg selv har vært på sommerleir på Utøya og kjenner igjen bildene derfra kunne gjøre dette virkelig for meg. Jeg ble kvalm og begynte å gråte da jeg leste innlegget ditt. Jeg føler med deg og alle de andre som var på Utøya. Tenker på familiene og vennene deres, og ønsker dere alt godt. AUF har ikke vært mitt ungdomsparti, men akkurat nå er det det.

Hei Kjaere Pallavi,
I love you, I am so lucky to be a part of your life. You are so brave. I wish I was there to give you a hug. It is just so unbeliveable. I cried while I was reading your story. It is just so surreal seeing all the pictures, reading all the news. I will give you a call in few days. take care always.
Stor Klem Jessie

Har inte ord! Har bara tårar och en djup smärta i mitt bröst. Ett stort deltagande, till alla berörda. Mina tankar är med er alla.
Elizabeth

Så fruktansvärda händelser ska ingen behöva uthärda. All vår sympati går till alla er som var med i helvetet och till alla föräldrar och ungdomar som inte får hem sina barn och syskon. Vi som inte var där måste vara med på någon av alla manifestationer som ordnas i Norge och Sverige.

Dette er helt forferdelig! Mine tanker går til deg og dine venner og alle de andre på øya! Du er utrolig sterk som deler dette med resten av verden! Jeg kjente ingen på øya, men venner av meg gjorde det, men det er fortsatt grusomt å tenke på. Ønsker deg og dine alt det beste!

Storsorg och stort behov av hopp idag. Vi kan skapa hoppet tillsammans!

Det som har hänt är ofattbart. Mina varmaste tankar går till dig och alla andra som har drabbats av dåden. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser, det är otroligt starkt gjort i denna svåra stund.

Det kan vise seg at nidingen til syvende og sist og på en grusom måte har gjort verden en slags tjeneste… For når én mann gjør en så grusom ting, og det slåes opp så bredt over hele verden som det har blitt gjort, så begynner folk med fungerende pannelapper (og det er de aller fleste av oss i menneskeheten) ideologisk å vandre så fort vi kan i den andre retningen… Så la oss håpe at de som ga sine liv på Utøya til syvende og sist ga sine liv for en bedre og mer solidarisk verden. Så blir ikke tapet så meningsløst.

Og dette er noe vi som det norske og internasjonale samfunnet kan bestemme oss for å skape ut av denne tragedien. Tragedien er et faktum. Nå bestemmer vi hva som skal bli resultatet for fremtidige generasjoner og historiebøker.

Din text är så gripande och så verklig. Det går inte att förstå att det finns så sjuka människor runt omkring oss som kan göra något som det som hänt.
I detta läge finns inga landsgränser, vi tänker alla på er som var där, era nära och kära samt de som aldrig fick komma hem igen.

Kan aldrig ens föreställa mig känslan och rädslan hos er som var där och sorgen över dom som mist sitt barn eller sina vänner. Tänker på er och sänder kärlek och ljus och hoppas i mitt hjärta att ni trotts detta kan gå vidare och få ett bra liv ♥

Jag blir så tagen av din berättelse och att du delar med dig av den. Människor runtom i hela världen tänker på er och det hemska som inträffat. Tack för att du har berättat.

Mina tårar rinner när jag läser och försöker ta in vad du och dina vänner har varit med om. Är stolt över att du är så stark och har skrivit ner dina hemska upplevelse, känner stor sorg över dina kamrater som inte får möjlighet att växa upp och föra sin tro på ett demokratisk samhälle vidare. Nu mer än någonssin ska vi kämpa vidare för en mångkulterell värld att leva i.
Finns inga ord som kan beskriva det jag ser över er ofantliga sorg som förlorat vänner, barn, syskon och er grund för trygghet som vi alla har en självklar rätt till.
Sänder många varma kramar, ljus och värme till dig och dina nära och kära och till hela Norge.

Gud vad jag börjar gråta av din berättelse. Tack för att du skrev det här. Jag kan inte förstå hur du känner just nu, men jag är så tacksam över att du är stark nog för att kunna skriva det här blogginlägget. Jag är så glad att du lever! Kärlek från Sverige!

Stakkels, stakkels dig – hvor er det frygteligt, hvor er det grusomt, alt det du og dine venner har været igennem på Utøya. Jeg græder for jer og sender varme tanker og al min sympati til jer og Norge. Jeg håber, du kommer igennem denne frygtelige tid.
Mange kram fra Danmark

To think that such a thing could happen in such a lovely country like Norway. You are a brave girl Prableen, it breaks my heart reading what you had to go through. My sincerest condolences here from Iceland. You are all in our hearts!

Mitt hjärta gråter och mina ögon är fulla av tårar. Jag sänder kärlek och värme till dig, din familj och dina vänner i allt det svåra ni har upplevt. Varm kram.

JAg lider med dig. Ord kan inte beskriva de känslor som dyker upp i mitt huvud när jag läser detta inlägg. Jag önskar dig all lycka och hoppas att du och dina vänner som överlevde får den hjälp ni behöver. Mina tankar går till de som inte överlevde.

Kramar till dig från en som tänker på er.

Många kramar, jag tänker på dig.

Ser gudstjänsten från Oslo och läser din blogg samtidigt som tårarna rinner. Det är en ofattbar händelse och du är stark som orkar dela din upplevelse med oss. Det finns inte ord att beskriva vad jag känner för den människa som utsatt er för detta helvete! Jag tänker på dig och dina vänner som kom levande från detta men gråter också över de som inte klarade sig och för de föräldrar som aldrig fick hem sitt barn levande. Världen är med er i sorgen, jag är med dig i sorgen över det du upplevt och de vänner du förlorat men också i glädjen över att du fick fortsätta ditt liv. Har följt det som hänt på TV hela tiden, har talat med människor över hela världen och alla uttryck sin sorg och sin vrede över det ofattbara men uttrycker också samma känsla som jag har, detta enar oss över hela världen och vi är beslutsamma över att nu måste vi ta kampen för att det goda ska segra, kampen för demokratin, kampen för vår gemensamma framtid. Många kramar från Sverige och Luleå. Jag tänker på dig!

Grusomt. Jeg er glad du og bestevennen din er i god behold. Jeg har selv en venninne som fortsatt er savnet.

Jeg fikk tårer i øynene av å lese den forferdelige historien, jeg skjønner ikke hvordan du i det hele tatt klarer og blogge om det. Jeg tenker på deg, dere! Du er et sterkt menneske som
Klarer å takle det, og skrive om den grusome hendelsen. Jeg selv kjennte noen som var der. Å vet hvem mange er. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe! Som du sa, du hadde englevakt!