Takk, Oslo

VG, 13.08.11
Skrevet sammen med Vegard Grøslie Wennesland, nestleder i AUF i Oslo, Jan Bøhler, Leder i Oslo Arbeiderparti og Libe Rieber-Mohn, Byrådslederkandidat for Oslo Arbeiderparti.

Oslo svarte med samhold og varme da terroren rammet landet og byen. Vi håper at tiden frem mot valget vil preges av verdighet.

22. juli ble Norge rammet av det utenkelige. 77 mennesker mistet livet i terrorhandlingene i Regjeringskvartalet og på Utøya. Det var et angrep på vårt demokrati. Rundt om i hele landet har folk svart med mer åpenhet og mer demokrati.

De umistelige
Oslo ble hardt rammet. Befolkningen i byen har følt terroren på kroppen. Bygninger i sentrum har fremdeles store ødeleggelser. AUF i Oslo og Oslo Arbeiderparti har mistet syv av våre AUF-kamerater. Resten av landet har mistet enda flere. I Oslo ble åtte drept i Regjeringskvartalet. Foreldre og familier har mistet de umistelige. Midt i sorgen har det vært godt å føle samholdet mellom folk i byen. Hjelpemannskaper, politiet, helsepersonell, sykehusene, trossamfunnene, ordføreren, de politiske partiene og ikke minst Oslos innbyggere har stilt opp. Vi har sett restauranteiere stille opp med gratis mat til hjelpearbeidere. Frivillige har delt ut kaffe og boller til de som var på jobb i disse dagene. Taxisjåfører har kjørt passasjerer gratis.

Oslo har vist seg fra sitt beste. Gjennom samhold, frivillig innsats og omsorg for hverandre viste vi at vi stiller opp når det gjelder. Oslo har aldri føltes mer samlet enn mandag 25. juli, da 200 000 mennesker i stille protest farget byen med blomster.

I dagene etter har vi sett små og store hendelser som viser nettopp dette samholdet i Oslo.

I minnemarkeringer i kirker og moskeer har fremmede holdt hverandre i hendene og trøstet på tvers av religioner. Helsepersonell har tilbudt seg å stille opp for AUF på fritiden sin. Ungdom har startet innsamlingsaksjoner og barn har bidratt med tegninger. Vi er kommet nærmere hverandre. Dette viser et varmt Oslo.

Også for AUFerne har det betydd mye at så mange har stil opp. Til alle som har bidratt. Til alle som har grått sammen med oss. Som har gitt oss roser og klemmer. Til alle som har vært der for oss. Tusen takk.

Etter angrepene snakket media om at åpenheten i samfunnet vårt nå var truet. Men folk har svart med det motsatte. I minnekonserten i Oslo domkirke hadde Karpe Diem skrevet om et vers av sin sang Byduer i Dur: «Bli med meg til byen som jeg bor i, der rosene er blodet mitt, landet mitt er lite, men modig og statsministeren snakker til meg som broren sin». Dette er svaret. Åpenhet skal fortsatt kjennetegne samfunnet vårt.

Lover verdighet
Vårt svar må også bli et enda sterkere demokrati. Derfor håper vi folk deltar aktivt og bruker stemmeretten. Derfor skal vi drive valgkamp frem til valget 11. og 12. september. Da skal vi velge dem som skal ha ansvaret for de små fellesskapene som er våre nærmeste. Lokalsamfunnet. Nærmiljøet vi bor i. Skolen der barna våre går. Vi skal gjennom valgkampen vise menneskene i Oslo hvordan vi vil skape en bedre by.

Valgkampen blir annerledes. Skoledebattene er allerede blitt avlyst. Valgkampstarten ble utsatt. Vi håper at tiden frem mot valget vil preges av verdighet. Vårt ønske er at partiene snakker om sine mål for byen fremfor å rakke ned på andre partier. At vi kan diskutere mangfoldet uten å sette merkelapper på hverandre. Vi i AUF og i Arbeiderpartiet lover å gjøre vårt for å oppnå dette.

Takk
Men nå vil vi først takke.

I dag vil AUFere og Arbeiderpartifolk være ute i hele byen for å møte dere, takke dere og å være sammen med dere.

Takk for at dere valgte fellesskap fremfor frykt.

Takk Oslo – byen med det store hjertet.

Vist 720 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Beklager om dette er insensitivt eller noe slikt, men hva er greia med den ufattelig stygge hatten din?

Vidkun E, jeg må bare le av deg. Ja, du er insensitiv, men mest av alt bare latterlig, komisk, tragisk og jævlig uvitende. Synes synd på deg, din ignorante idiot. Beklager om jeg var insensitiv, men det er faktisk sant.

Annonse