Noen høydepunkter fra politikken i 2011

Kanskje noen av dere husker at jeg oppsummerte fjoråret? Det kan leses her. Jeg tenkte jeg skulle gjøre det samme i år. Året har vært veldig spesielt. På godt og vondt.

I januar ble jeg gjenvalgt som leder i Grorud AUF, og begynte på min andre periode. Det var fint å kunne fortsette arbeidet med å bygge opp lokallaget. I dag er vi flere aktive medlemmer.

AUF i Oslo avholdt sitt årsmøte i februar. Årsmøtet gav meg en enorm tillit da jeg ble valgt til nestleder i et av AUFs største fylkeslag. Jeg deltok også på et dialogmøte på Litteraturhuset hvor jeg snakket om hvorfor jeg valgte å engasjere meg politisk. Du kan lese innledningen her.

Arbeiderpartiets landsmøte ble avholdt i april. Jeg holdt innlegg om retten til heltid og AUF fikk gjennomslag for alle krav i saken. Du kan lese mer om det her. Det var også en debatt om hodeplagg på landsmøtet. Jeg markerte meg sterkt, da jeg kjempet for retten til å bære hodeplagg i domstolene. Avdøde og daværende leder i AUF i Oslo, Håvard Vederhus, holdt dette innlegget om hodeplagg. Du kan lese litt om det her og se et innslag fra TV 2 her.

Foto: Arbeiderpartiet

I mai skrev jeg en kronikk om mammas kreftsykdom og hvordan det var for meg. Den kan leses her.

Valgkampforberedelser tok mye tid, og sommerferien kom fort. Da hadde jeg fullført mitt andre år på videregående og gledet meg til sommerleir på Utøya. Jeg var en av de heldige som fikk holde innlegg etter innledningen til Gro Harlem Brundtland på Utøya 22. juli. Innlegget kan leses her. 23. juli publiserte jeg dette innlegget på bloggen om hva jeg hadde opplevd 22. juli. Noen få dager etterpå holdt jeg denne talen på Melas minnekonsert på Rådhusplassen. Jeg skrev også denne teksten i Aftenpostens minnebilag om fremtiden og ”22. Juli-generasjonen.”

Foto: NRK, 21. juli

Det ble en veldig spesiell og tøff valgkamp. Sammen med min gode partikollega Arshad M. Ali skrev jeg dette innlegget om psykisk helse.

I september ble jeg valgt inn som den yngste bystyrerepresentanten i Oslo. Det var en veldig stor ære, og jeg er veldig takknemlig for tilliten. Jeg ble medlem i kultur- og utdanningskomiteen. Du kan lese litt om det her. På folkevalgtdagen i Rådhuset holdt jeg innlegg om mine forventninger til vervet. Det kan du lese her.

I desember kåret ukemagasinet Ny Tid Marcel Gleffe, Synnøve Kvamme og meg til “Årets nordmenn”. Du kan lese intervjuene med oss og juryens begrunnelser her. Det er en ære å få en slik pris. Det motiverer meg til å stå på og fortsette meg engasjementet mitt.

På tampen av året deltok jeg i debatt på Aktuelt med Per Fugelli, Linn Ullman og Per Arne Dahl. Den kan du se her.

Jeg vil rette en veldig stor takk til alle menneskene som har gitt meg en enorm tillit som folkevalgt, heiet på meg, delt støttende ord i en tid som har vært vanskelig og alle de som har kommet med tilbakemeldinger på hva som er viktig for dem. Jeg vil spesielt takke de menneskene som har hjulpet meg med mitt politiske arbeid. Dere vet selv hvem dere er. Jeg håper du tar kontakt om det er noe du vil jeg skal jobbe med i bystyret, og ser frem til å fortsette på den andre siden. Takk for i år.

Vist 954 ganger. Følges av 1 person.
Annonse